Varm choklad-pinne

Höjden av mys kan vara att gå ut en kall (eller grå) vinterdag och dricka varm choklad! Här kommer en lite lyxigare variant.

Tidsåtgång
30-60 min
Gruppstorlek
2-10, Göra själv
Ålder
8-12 år, 13-17 år, 18+, Ledare
Kategori
Högtider, Recept

Varm choklad-bollarna på pinne är smidiga att ta med sig ut med en termos med varm mjölk (eller om du värmer mjölk ute över eld).

Välj mellan polkakäpp eller träpinne. Polkakäpp ser fint ut och ger god mintsmak men kan bli lite kladdigt.

Vad du behöver

  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl kakao
  • 0,5 dl grädde
  • 50 g choklad
  • minimarshmallows
  • pinnar, glasspinne eller polkagriskäpp

Så här går det till

Blanda socker, kakao, grädde till en smet.

Rulla bollar, sätt i pinnar och lägg i frysen i 30 min.

Smält choklad, doppa bollarna och strö på valfri topping, t.ex. minimarshmallows.

Förvara kallt i väntan på utflykt.

Väl ute så hälls mjölk upp, sätt i pinnen med choklad, vänta en stund och rör sen runt så att det blandas väl. Klart!