Stekpanne-kaka
En blandning mellan brownie, kladdkaka och chokladkaka. En smidig kaka med få ingredienser där allt blandas direkt i stekpannan.
Kakan går fort att blanda ihop. Det svåra är att ha tålamodet att baka långsamt på låg värme så att den inte blir för torr eller i värsta fall bränd i botten.
Vad du behöver
- 75 gram smör eller margarin
- 1,5 dl socker
- 1 dl mjöl
- 2 tsk kakao
- 2 ägg
- Stekpanna
- Lock till stekpanna
- Något att blanda smeten med
Så här går det till
Smält smöret i stekpannan. Ta av från värmen.
Blanda i socker och mjöl i smöret.
Knäck i äggen. Viktigt är att pannan och ingredienserna inte är för varma när du knäcker i äggen (då blir det äggröra).
Blanda väl och sprid ut smeten jämnt i pannan. Valfritt för extra lyx: Toppa med Dumle eller chokladbitar.
Ställ stekpannan på värmen. Ha låg värme och lägg på lock.
Grädda långsamt och länge, ca. 15 min. Kakan är klar när det börja stelna i kanterna och botten men ytan fortfarande är kladdig. Valfritt för extra lyx: Pudra florsocker över.