Stekpanne-kaka

En blandning mellan brownie, kladdkaka och chokladkaka. En smidig kaka med få ingredienser där allt blandas direkt i stekpannan.

Tidsåtgång
30-60 min
Gruppstorlek
2-10
Ålder
8-12 år, 13-17 år, 18+
Kategori
Recept

 

Kakan går fort att blanda ihop. Det svåra är att ha tålamodet att baka långsamt på låg värme så att den inte blir för torr eller i värsta fall bränd i botten.

Vad du behöver

  • 75 gram smör eller margarin
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl mjöl
  • 2 tsk kakao
  • 2 ägg
  • Stekpanna
  • Lock till stekpanna
  • Något att blanda smeten med

Så här går det till

Smält smöret i stekpannan. Ta av från värmen.

Blanda i socker och mjöl i smöret.

Knäck i äggen. Viktigt är att pannan och ingredienserna inte är för varma när du knäcker i äggen (då blir det äggröra).

Blanda väl och sprid ut smeten jämnt i pannan. Valfritt för extra lyx: Toppa med Dumle eller chokladbitar.

Ställ stekpannan på värmen. Ha låg värme och lägg på lock.

Grädda långsamt och länge, ca. 15 min. Kakan är klar när det börja stelna i kanterna och botten men ytan fortfarande är kladdig. Valfritt för extra lyx: Pudra florsocker över.