Skaffa goda vanor

Dags för terminsstart? Då och typ jämt är det perfekta tillfället för att se över sina vanor och vad som tar plats i ditt liv. Här finns en veckas utmaning!

Tidsåtgång
2 timmar +
Gruppstorlek
Göra själv
Ålder
13-17 år, 18+
Kategori
Psykisk Hälsa

Det kan vara bra att se över sina vanor och vad som tar plats i ditt liv ibland. Ofta ligger fokus på att begränsa och ta bort dåliga vanor men för vissa kan det passa att istället lägga till goda vanor. Det kan göra att sådant man vill spendera mindre tid på automatiskt får ta mindre plats i livet.

Ladda ned bilden till din telefon och kryssa, eller skriv ut pdf:en längre ner på sidan.

Anta denna utmaning och se vad som händer! Och vem utmanar du? Skicka vidare till någon du känner!

Så här går det till

VAR UTOMHUS EN STUND.
Gå en promenad, sitt på en bänk, leta upp närmaste skog, titta på en karta och cykla till en plats du inte varit på tidigare.

HÖR AV DIG TILL NÅGON
Vem var det längesen du hörde något från? Leta upp en rolig gif/meme och fundera på vem som skulle skratta åt den. Eller leta bland dina gamla mobilbilder och se vilket minne som är värt att skicka till vän för att återuppväckas.

LÄR DIG NÅGOT NYTT
Vad vill du lära dig mer om? Här är youtube och google din vän! Se tutorials om allt från fotografering till rörmokeri. Eller läs på om roliga djur eller forntiden. Kanske öva på något? Som att virka eller laga en ny paradrätt.

RÖR DIG SÅ ATT DIN PULS HÖJS
Spring i en trappa, dansa så mycket du kan till en favoritlåt eller testa hur många upphopp du hinner på 1 minut?


Källa

Utmaningen är en del av Suntpratmaterialet. Missa inte att kolla efter fler tips på Suntprats webbsida.