
Saffransvåfflor över öppen eld
Juligt recept med härliga dofter över den varma elden (eller inne i köket, men elden gör det extra mysigt).
Vad du behöver
- Till ca 8 st våfflor
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- ett kuvert saffran
- 2,5 dl mjölk
- 1,5 dl vatten (eller mer mjölk)
- 2 ägg
- 100 g smält smör
- våffeljärn
- gaffel
- flaska
Så här går det till
Förbered inne
Mortla saffran med socker. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt smöret.
Häll smeten i en flaska med något större öppning och förvara i kyl tills det är dags att gå ut.
Laga ute
Låt våffeljärnet bli varmt över elden. Ha lite smör i järnet. Häll i smet och vänta en stund. Öppna försiktigt och kolla hur det ser ut, vänd. Sedan klart!
Servera med antingen hjortronsylt och grädde eller lingongrädde (rårörda lingon i vispad grädde).