
Lussebulle över öppen eld
Ett smidigt recept där smeten tillagas inne, förvaras i plastpåse, tas med ut och sen spritsas ut i stekpanna i form av lussebulle.

Vad du behöver
- Halvt kuvert saffran
- 1 ägg
- 0,5 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 3 msk mjölk
- smör till stekning
- socker att vända bullarna i
- plastpåse att ha smeten i
- sax/kniv
- stekpanna
- stekspade
- tallrik för socker att vända bullarna i
Så här går det till
Förbered inne
Mortla saffran med socker.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ner saffransockret i äggsmeten.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
Tillsätt mjölken.
Häll smeten i en påse och förvara i kyl tills det är dags att gå ut.
Laga ute
Ha lite smör i varm stekpanna över eld.
Klipp/skär av hörnet på plastpåsen så att det blir 1,5-2 cm stort hål.
Spritsa ut smeten i stekpannan i lussebulleform.
Stek långsamt så att lussebullarna hinner bli genomgräddade och blir gyllene på båda sidor.
Häll upp socker i en burk och vänd lussebullarna i sockret.
Klart att äta!