Framtidskväll

Varje vår är det för många dags att bestämma sig för vad som ska hända till hösten. Ordna en framtidskväll om hur det är att gå på folkhögskola och fundera tillsammans!

Tidsåtgång
1-2 timmar, 2 timmar +
Gruppstorlek
2-10, 11-30, 31-
Ålder
18+, Ledare
Kategori
Prata

15 april är sista ansökningsdag för många utbildningar. Ta chans att fundera tillsammans. Här hittar du material om Equmenias och Equmeniakyrkans fem folkhögskolor som har massa bra linjer och kurser! Er förening kanske vill bjuda in till en kväll om folkhögskola? Testa vad ni kan om skolorna med Kahoot, se vilka linjer som passar vem samtidigt som spellistan Framtidsplaner spelas i bakgrunden!

Vad du behöver

  • Fika!
  • Projektor/skärm till Kahoot-quiz
  • Urskrivna "Ska du gå folkhögskola?-test"

Så här går det till

Fixa fika! Kanske ska ni baka lyckokakor med bibelord om framtiden som Gud har i sin hand?

Sätt igång spellistan Framtidsplaner på Spotify för att komma i stämning(!) inför framtidssnacket.

När alla kommit kör ni en omgång Kahoot. Vad vet ni om Equmenias och Equmeniakyrkans folkhögskolor?

Bjud in någon/några från församlingen som har gått folkhögskola och låt dem berätta vad det har betytt för dem.

Gå laget runt och fråga alla vad de vill göra i höst. Bibelskola är alltid ett bra val och då finns det flera varianter: Bibelåret, Bibel Kreativ, eller Pulsåret på Svf där du får utveckla din tro genom att lära sig mer om bibeln och dig själv, Bibel Kreativ kombinerar precis som det låter bibelundervisningen med kreativa uttryck och Pulsåret går all in på den sköna kombon tro, idrott och hälsa. Lärjungaskola utomlands med Apg29, Bibel Internationell på Svf eller friluftsliv med Bibelfjäll bjuder på storslagna äventyr.

För att du ska slippa gissa vilka utbildningar som finns kan du dela ut ett test med Equmenias och Equmeniakyrkans folkhögskolor så att alla själva kan se vilka kurser som kan passa just dem.

Avsluta med att be för var och ens höst. Till exempel genom att skicka böneljus.