Brainstorming med någon annans perspektiv

Brainstorma utifrån olika roller och personers perspektiv. Om du vore någon annan person, vad tror du den personen tänker?

Tidsåtgång
0-10 min, 10-30 min
Gruppstorlek
2-10, 11-30
Ålder
13-17 år, 18+, Ledare
Kategori
Föreningsteknik, Ledarskap

Förslag på roller:  

Influencern, ungdomsledaren, pensionären, sportfantasten, Mark Zuckerberg, Jesus, Greta Thunberg, en känd politiker, Elon Musk, en sångare eller musiker eller andra ni kommer på. Vill ni skruva till det ytterligare ett snäpp kanske ni klär ut er i kostymer? 

Vad du behöver

  • Post-it-lappar
  • Pennor
  • Whiteboard, blädderblock eller vägg att sätta post-it-lapparna på
  • Ev. maskeradkläder

Så här går det till

Välj en person eller en roll. Sitt själv och skriv så mycket du kommer på utifrån ditt nya perspektiv. En idé för varje post-it lapp. Idéerna får gärna vara orealistiska och konstiga så sätt inga gränser. Tid: ca 5 minuter. 

Presentera idéerna för varandra. Sätt upp post-it lapparna på väggen. Är det saker som redan finns på väggen så försök gruppera post-it lapparna. 

Kom överens om ett antal idéer ni vill spinna vidare på. Börja med att sitta själv och brainstorma och associera vidare på de idéer som ni har valt att jobba med. En post-it lapp för varje idé. Din tankar får gärna gå i en helt annan riktning än den ursprungliga idén.

Presentera era tankar och idéer för varandra. 

Kritisera idéerna: Du får gärna kritisera en idé men om du gör det får du också säga hur den ska kunna ändras så den blir genomförbar.