Barnens pilgrimsvandring

En pilgrimsvandring för barn med roliga och tänkvärda utmaningar, reflektioner och berättelser.

Tidsåtgång
2 timmar +
Gruppstorlek
2-10
Ålder
8-12 år
Kategori
Hela material, Hållbarhet och klimat, Internationellt

Pilgrims walk for future är en pilgrimsvandring mellan Vadstena i Sverige till Glasgow i Skottland som sker under 2021. Då vandrar människor från Sverige hela vägen till klimattoppmötet COP26 där världens ledare möts för att prata om hur världen ska möta klimatkrisen. Massa andra människor och organisationer kommer också till COP26 för att försöka påverka att ledarna i världen fattar bra beslut. Bland annat pilgrimer från hela världen.

Att pilgrimsvandra har alltid varit en sak kristna har gjort, ibland för att lära sig något om sig själv eller om Gud eller om världen – och oftast alla tre. Att vandra någonstans är också ett sätt att visa vad man tycker om någonting, som till klimattoppmötet i Glasgow eller när den Heliga Birgitta vandrade till Rom för att få påvens tillåtelse att grunda en ny klosterorden i Sverige.

Alla kan ju inte vandra till Glasgow men ni kan vandra där ni bor. Därför finns det här häftet, för att visa hur ni kan göra en pilgrimsvandring själva. Sedan kan ni gå in på www.walkforfuture.se och registrera er vandring. Då vandrar ni tillsammans med alla andra pilgrimer som går för framtiden!

Materialet är skapat av Diakonia och Equmenia för att användas på er pilgrimsvandring, det finns böner, reflektioner och aktiviteter som ni kan göra längst er vandring. Det går att följa upplägget i häftet eller att välja ut det som passar er!