Hon kan bli Equmenias nästa ordförande

Observera

Denna text publicerades första gången den 26 oktober, 2018. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Ida Tonnvik är pastorskandidaten som lämnade Göteborg för pastorsstudier i huvudstaden. Hon har varit engagerad i Equmenia på många olika sätt och nu är hon nominerad som ordförande inför riksstämman i november.

Hur känns det att vara nominerad som Equmenias nästa ordförande?

–Det känns spännande och utmanande! Eftersom jag inte har suttit i styrelsen tidigare är det mycket nytt som väntar. Modigt och bra av nomineringskommittén att tänka utanför boxen.

Finns det några fördelar med att du inte suttit i styrelsen?

–Jag tror att jag kan komma utifrån med ögon som ser andra perspektiv. Det är flera nya som kommer att väljas in i styrelsen och tillsammans tror jag att vi kan komma med nya visioner, kunskap och energi inför vårt arbete tillsammans.

Vilka utmaningar finns i och med att du inte suttit i styrelsen sen innan?

–Det är såklart mycket att hålla koll på och sätta sig in i. Att jag inte har den historiska kopplingen kan naturligtvis vara en brist, men då är vi ju en styrelse tillsammans där andra har de erfarenheter och kunskaper jag saknar.

Equmenia ligger Ida varmt om hjärtat och hon har bland annat varit ungdomsledare, Ska’uthandledare, gått två Apg29-skolor och hon sitter som som representant för Equmenia och frikyrkan i styrelsen för Sveriges kristna råd. Nu vill hon bidra till organisationen på ett annat sätt och hon berättar om sin vision.

–Equmenia har gått från att vara en ny rörelse där fokus har legat på att hitta sin identitet. Nu är vi på många sätt mer etablerade och frågan är hur vi tar detta vidare. Jag tänker att det är viktigt att hela tiden utvärdera det vi håller på med. Equmenias allra viktigaste uppdrag är att skapa förutsättningar för att barn och unga ska få möta Jesus. Som nationell styrelse måste vi då vara lyhörda för att förändra det som snarare för oss bort från detta uppdrag.

Något annat som är viktigt för Ida är internationella frågor, där hon har erfarenheter som hon hoppas kunna bidra med

–Och så gillar jag styrelsearbete! Trots att jag kanske inte är en stadgenörd så är styrelsens arbete avgörande för att en organisation ska fungera och fylla sitt syfte, och med det som drivkraft blir det mesta roligt.

23-25 november är det Equmenias riksstämma i Linköping. Då väljs ny ordförande och styrelse för Equmenia.

Riksstämman

Namn: Ida Tonnvik
Ålder: 25 år
Kommer från: Partille
Bor: Lidingö
Sysselsättning: Pluggar till pastor på Teologiska högskolan
Gillar: Jordnötssmör och att vara ute och röra på sig, t.ex. skidåkning.

Ida Tonnvik eldar