Han kan bli Equmenias nya ordförande

Observera

Denna text publicerades första gången den 11 oktober, 2016. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Ludvig_EssebroLudvig Essebro föreslås som ny ordförande för Equmenia. Han känner sig förväntansfull och hedrad över att vara nominerad.

–Jag tror att det kan bli jättekul! I början var jag tveksam till om styrelsearbete egentligen var min grej, jag tyckte mest att det var roligt att komma med nya idéer. Nu efter drygt fem år har jag insett att jag faktiskt passar väldigt bra i en styrelse.

Nuvarande ordförande Joakim Lundqvist har beslutat sig för att inte ställa upp för omval vid höstens riksstämma och därför har Equmenias nomineringskommitté föreslagit Ludvig som ny ordförande. I nuläget är ordförande för Equmenia heltidsarvoderad men föreslås istället vara arvoderad på 25%. Om förslaget antas väntas ordföranden få en mindre offentlig roll inom rörelsen.

-När Equmenia startade var det viktigt att ha en ordförande som kunde vara ansiktet utåt för att så många som möjligt skulle få veta vad Equmenia var. Nu när det gått några år tror vi att det är dags att ordföranden fyller en annan funktion, säger Ludvig.

Ludvig, som till vardags läser sitt andra år på Jägmästarprogrammet och är ideellt engagerad som tonårsledare, har ett stort engagemang och kärlek till Equmenia. Nomineringskommittén menar att Ludvig med sina många erfarenheter har goda förutsättningar att leda styrelsens arbete på ett utvecklande och utmanade sätt.

Beslutet om vem som blir ordförande tas av Equmenias riksstämma i mitten av november i år.