Equmenia söker församlingar i Region Stockholm för pionjärsatsning inom scouting.

Observera

Denna text publicerades första gången den 18 mars, 2021. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Equmenia söker församlingar i Region Stockholm för pionjärsatsning inom scouting.

Det talas just nu mycket om samhällets polarisering. När avstånden mellan människor ökar, riskerar även rädslan för det som upplevs annorlunda att öka. Equmenia vill vara en motkraft till detta. Vi vill erbjuda mötesplatser för barn och unga att lära känna varandra, utforska naturen och stärka sin existentiella hälsa – oavsett bakgrund, ekonomiska förutsättningar eller hur länge man varit i Sverige.

Equmenia har länge haft en önskan om att bedriva scoutverksamhet för och med barn och unga som lever i social utsatthet eller som har svaga nätverk. Vi tror att många skulle må bra av det sociala sammanhang och det nyfikna utforskandet av naturen som scoutverksamheten erbjuder. Sedan några år tillbaka driver Equmenia nationellt, tillsammans med Räddningsmissionen och Equmeniakyrkan Rosa Huset, scoutverksamhet i Lövgärdet i Göteborg. På bakgrund av de erfarenheter vi har fått där vill Region Stockholm nu utforska pionjärsatsningar i Stockholm tillsammans med Sociala Missionen och lokalt anknutna församlingar.

Med start hösten 2021 hoppas vi starta scouting i en eller två församlingar i Region Stockholm. Vi söker nu församlingar som vill vara med i detta arbete. Ni behöver inte ha en redan etablerad scoutverksamhet, men får gärna ha tänkt kring vilka kontaktytor ni har till barn och unga, skolor, kommun eller andra aktörer. Om din församling tycker det låter spännande och vill höra mer, hör av er senast den sista mars.

Läs gärna mer om scoutprojektet i Lövgärdet här och här.

För mer information och intresseanmälan, kontakta Pauline Larsson tel: 073-0748608 (pauline.larsson@equmenia.se)