Det måste vara nog nu!

Observera

Denna text publicerades första gången den 7 september, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

I en tid när främlingsfientlighet och hat verkar breda ut sig allt mer har vi en tydlig kallelse. En chans att vara salt och ljus, att omsätta Guds ord i praktisk handling och låta kärlek övervinna hat. Jesu kärlek utmanar oss och ger oss egentligen inget val. Det har redan gått för långt. Det är på allvar. Nu behöver vi sluta upp axel mot axel och stå upp för människovärde och kärlek.
Läs hela kyrkoledare Lasse Svenssons blogginlägg HÄR.
I tidningar, nyhetssändningar och sociala medier översköljs vi av rubriker och nyheter om medmänniskor som flyr krig och våld. Poliser som märker flyktingar med ett nummer. Båtar som går under. Människor som kvävs ihjäl under sin flykt likt boskap på lastbilar. Flyktingar som möts av allt annat än värme och medmänsklighet, utan av stängsel och kravallpolis.Equmeniakyrkan ger via ACT-alliansen humanitärt stöd till flyktingar i Ungern.
Mer information om insamlingen hittar du HÄR.