Där vi kan vara som vi är

Observera

Denna text publicerades första gången den 26 november, 2015. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Vi tog tempen på några scouter. Varför är man egentligen scout och vad är det som gör att man står ut i regnet? Vi frågade några som vet.

Ellen Gunner sitter med sina vänner i Abrascouts läger. Här har de byggt upp ett lite krypin för att kunna sitta och hänga.

Ellen2

Vad är det bästa med scouting?
– Att man gör allt tillsammans. Att vara på läger är kul. Grejen att man bygger upp allt och fixar allt. Ett kul sammanhang, kul folk och vi gör roliga saker; en bra kombo. Att man lär sig saker också på ett kul sätt, sen är det bara att träffa mycket folk och ha kul i allmänhet.
Längre bort i ett annat bygge befinner sig Alexsandra Carlsson. Hon har varit på 11 läger, så hon har vanan inne.Vad är det du tycker om med scouting?
Möjlighet att lära känna människor med liknande intressen. Jag provade sport, men tyckte inte om att tävla. Sen provade jag scouting och fastnade direkt. Det är just för att man får träffa så många människor, i så många olika åldrar. Ledarna är också så rutinerade.Alexandra var engagerade i olika delar av ungdomsarbetet; musikalgruppen bland annat. Senaste åren har hon också varit ledare bland barn och unga.
-Jättehäftigt med riksscoutläger. Jag får öva mer och mer på att vara ledare. Det tycker jag är roligast.