Ansök om internationella stipendiet senast 15/4

Observera

Denna text publicerades första gången den 7 april, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Nu finns möjligheten för er i din förening att ansöka om Equmenias internationella stipendium! Ni kan söka om pengar för att antingen resa ut i världen eller för att välkomna människor till Sverige. Ni hittar mer om kriterier, formulär och mer information om ansökan på https://equmenia.se/internationellastipendiet. Sista ansökan är 15/4, därefter beslutar internationella STAG:et om fördelning av stipeindiet mellan ansökningarna.

Även om världen just nu är osäker på grund av Covid 19 och många av världens länder skakar så kommer det en tid när vi behöver återknyta till varandra igen. Det är alltid läge att visionera kring framtiden så det kanske är en bra idé att just nu fundera över hur er förening kan ta kliv ut i världen eller bjuda in världen till sig.

Tidigare har stipendiet bland annat finansierat Young Acts i västra Sverige som är en kortare version av Apg29, Equmenias lärjungaskola. Då gick pengarna bland annat till att finansiera internationella deltagares resa till Sverige. Under Young Acts i Sverige spelade de in en kort film som berättar vad skolan innebar för deltagarna. Titta gärna på den här!