Akut stöd till Indien!

Observera

Denna text publicerades första gången den 4 november, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Nu behöver vi hjälpas åt att samla in pengar för mat och tvålar till de som är hårdast drabbade av Covid19 i Indien.

Vår systerkyrka i Indien har aldrig behövt oss mer än nu. Covid19 har slagit hårt mot landet. För att hindra smittspridning har samlingar med fler än fem personer förbjudits vilket har förhindrat gudstjänster att firas sedan i april. Det har drabbat kyrkans ekonomi hårt och många anställda har behövt sluta. Trots allt det här ger inte kyrkan upp om att försöka hjälpa de som behöver hjälp allra mest.

Under flera år har Equmenia stöttat skolor i Indiens fattigaste områden. De skolorna har nu omvandlats till hjälpcenter där vår systerkyrka delar ut mat och tvål till de som behöver det allra mest. En mycket konkret kärlekshandling i en tid som blir hårdare och hårdare.

Det har ju inte ungått någon att Sverige och Equmenia har påverkats mycket av Covid19. Bland annat har många av våra läger ställts in under sommaren. Det är också vår största insamlingsperiod under året och våra möjligheter att ge stöd till våra systerkyrkor är alltså mycket begränsade just nu. Men tillsammans kan vi lösa det här.

Vi saknar ungefär 120 000kr i Alla på samma kula. Det kan tyckas mycket men det betyder exempelvis att om varje Equmeniaförening skulle ge 350kr skulle vi komma upp i summan direkt. Tillsammans kan vi visa våra syskon i andra delar av världen och oss själva att vi är en del av en större familj.

Alla på samma kulas bankgiro: 293-0543. Märk insättningen ”Alla på samma kula”.

Swisha till 123 281 26 00 och märk med ”Alla på samma kula”.