Action – tillsammans förändrar vi världen

Ett inspirerande material som sammanför ungt engagemang med längtan att få göra skillnad.

Observera

Denna text publicerades första gången den 15 september, 2020. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Jesus vision sträcker sig längre än rättvisemärkt kaffe och ekologiska kläder. Han utmanar hela vårt sätt att tänka och vänder alla perspektiv upp och ner. En människa som förändrar världen låter sig därför förvandlas inifrån av den Gud som skapat allt. I Action finns vägledning och inspiration för att tillsammans med Jesus göra skillnad.

Action – tillsammans förändrar vi världen är ett inspirerande material för högstadie- och gymnasieungdomar som sammanför ungt engagemang med längtan att få göra skillnad. Till deltagarboken hör ledarhandledning med pedagogik, ledarskapssyn, inspiration och utförliga förslag till samlingsupplägg.

Materialet är ett samarbete mellan Diakonia och Equmenia där Diakonias kompetens om situationen i världen möter Equmenias engagemang för unga.

Deltagarboken beställs hos Marcus Förlag och ledarhandledningen finns att ladda ned gratis här.

Action Ledarhandledning (PDF)

Om författarna:

Magnus Sternegård är barn- och ungdomskoordinator på Equmenia med mångårig erfarenhet av församlingsarbete bland barn och unga.

Linnea Gullholmer är ideellt engagerad i Equmenia, utbildad pedagog och brinner för världsförbättring med Jesus som förebild.

Se seminarium med Linnea Gullholmer, som ger en introduktion till Actionmaterialets idé, metod och upplägg: