Publicerat 

Växa som ledare

Under 2017 och 2018 genomför Equmenia en stor ledarutbildning, Växa som ledare. Den vänder sig till alla ledare inom Equmenia. Här ska scoutledaren, Pulsledare, tonårsledare, ja alla ledare få något till sig. Den ska ge något till den som är på väg in i en ledaruppgift liksom den som varit ledare i många år.

Den 29 september kommer den sista delen av Växa som ledare gå av stapeln i Stockholm. Observera att du som redan anmält dig till alla tre dagarna alltså inte behöver anmäla dig igen. Om du är osäker,  maila info@equmenia.se. Och även om du inte deltagit i del 1 eller 2 så är du varmt välkommen på del 3!

DAG 3 HÖST 2018 – Tema: Leda verksamhet

ATT SKAPA EN VERKSAMHET MED EN SAMMANHÅLLANDE RÖD TRÅD

29/9 kl. 10.00 i Immanuelskyrkan, Stockholm, gemensam för alla.

Uppdraget bland barn och unga delas genom Bibelns berättelser och våra vittnesbörd, relationer som går på djupet, möten med Gud och delaktighet.

Ledaruppdraget är att leva och leda utifrån kyrkans uppdrag bland barn och unga på bästa sätt. Därför behöver man konkreta pedagogiska verktyg som får barn och unga att växa i sin tro och i sina liv.

Den tredje dagen handlar om hur vi kan skapa mål i verksamheten genom de fyra ledorden i Växa i tro-planen. Dessa är berättelser, relationer, upplevelser och delaktighet. Vi kommer att inspireras att ta konkreta steg kring ledorden genom våra mötesplatser bland barn och unga. Vi kommer också ha en härlig festkväll tillsammans!

Innehåll:
– Dela Bibeln och våra berättelser bland barn och unga
– Forma kärleksfulla och inkluderande relationer
– Ge utrymme för Gudsgemenskap
– Verksamhet som präglas av delaktighet

 

Schema för dagen

10.00-10.30 Incheckning, mackfika.

10.30-12.00 Föreläsning med generationsforskaren Anders Parment ”“Hur funkar den unga generationen?”

12.00-13.00 Lunch

13.00-14.30 Föreläsning
-Carin Dernulf, Equmenia och Magnus Sternegård, Equmenia ”Dela tro”
-Karin Bondesson från Frälsningsarmén ”Hur skapar vi trygga miljöer?”

14.30-15.30 Fruktfika och mingel

15.30-17.00 Föreläsning
-Charlotte Höglund och Fredrik Jonsson, anställda i Immanuelskyrkan, Stockholm. ”Att möblera för Gudsmöten”
-Atle Svanberg, scoutkoordinator Equmenia. ”10 sätt att göra andakt”
-Christofer Öhrvall , pastor i Smyrnakyrkan, Göteborg. ”Tron i handling”.
-Under detta pass får vi också besök från Soul Children, 200 sjungande barn!

17.00-18.30 Middag/Fritid

18.30-21.00 Festkväll! Det blir livepodd med Equmeniapodden, liveband och andra festligheter.

 

HÄR ANMÄLER DU DIG, senast 1/9 (om du inte redan är anmäld)


 

Kostnad

Kostnad för del 3 är 250 kr och då ingår fika, lunch och middag.  

Övernattning

Det finns möjlighet att bo på enkelt kyrkgolv natten mellan lördag och söndag. Ta kontakt med Samuel.Hummerdal(a)equmenia.se isåfall.

Kontakt

Projektledare: Samuel Hummerdal
samuel.hummerdal@equmenia.se

För frågor kring anmälan:
info@equmenia.se

GÅVOTEST


DAG 1 HÖST 2017 Tema: Leda sig själv
ATT VARA LEDARE UTIFRÅN SINA GÅVOR, FÖRMÅGOR OCH ENGAGEMANG

För att leda andra behöver jag lära känna mig själv, min väg, min tro och mina val i livet för att leva trovärdigt. Den första dagen av Växa som ledare handlar om vad som är grunden för det kristna ledarskapet. Ledaruppdraget börjar i relationen till Gud och oss själva. Vi får ta vara på de gåvor och förmågor vi bär. Vi inspireras av Jesu ledarskap där fokus ligger i att man bygger relationer som skapar växt och utveckling hos deltagarna.


DAG 2 VÅR 2018 Tema: Leda tillsammans

Församling handlar om att leva och leda tillsammans utifrån missionsuppdraget och dra in så många som möjligt i engagemang, mening och delaktighet. Ledarskap handlar om att ge plats för andra. Att vara ledare handlar alltid om att stå i relation med andra. Oavsett om man är körledare, scoutledare, konfirmandledare så möter man andra människor. I många ledaruppgifter ska man även samverka med andra ledare. I den andra dagen handlar det om hur vi är ledare tillsammans med andra. Utgångspunkten är vårt gemensamma berättelse och uppdrag som församling. Utifrån uppdraget handlar kristet ledarskap om att skapa engagemang, delaktighet och leda tillsammans med andra.