Publicerat 

Rekrytering

Ska ni rekrytera nya scouter? Använd Equmeniascouts broschyr där kåren själv kan lägga in sin egen information: Equmeniascoutfolder

Scouting är fantastiskt och något som alla borde få uppleva. Därför genomför vi tillsammans med Scouterna varje år en rekryteringskampanj. Rekrytering handlar om att synas och bjuda in till verksamheten. Rekrytering kan vi arbeta med på olika sätt. Allt från att göra skolrekryteringar, göra ett event hos den lokala mataffären till att göra inbjudningar och stoppa i brevlådorna i bostadsområdet vid kårlokalen. Rekrytering handlar mycket om en medvetenhet om att bli fler. Har man det i tanken när man planerar terminsprogrammet och hur man marknadsför verksamheten så kommer det naturligt.

Uppdatera kårens adressuppgifter på Scouternas hemsida!

Webbsidan bliscout.nu är nu en del av Scouternas webbsida (www.scouterna.se). På denna sida finns det en överskrift där det står ”Hitta din scoutkår” och en ruta där man kan söka på den orten man är intresserad av. Detta är ett viktigt verktyg för i första hand föräldrar att hitta en scoutkår till sitt barn. Därför är det viktigt att informationen är uppdaterad. Den uppdateringen måste varje scoutkår själv sköta eftersom den lokala kåren vet vad som gäller. Uppdateringen är väldigt enkel.

  1. Gå till www.scouterna.se.
  2. Skriv in din ort och hitta din kår.
  3. När du får upp rutan med information om kåren trycker du på ”Kontakta denna kår.”.
  4. Du får upp en sida om din scoutkår och längst ner finns en länk till ett formulär som du fyller i och skickar till Scouterna som uppdaterar sidan. Du kan också gå direkt till ändringssidan för att uppdatera era uppgifter.

Kårens och föreningens kontaktinformation finns också på Equmenias hemsida.

Material

Equmeniascouts folder

Rekrytera: På Scouternas hemsida finns massor av material, affischer och tips om hur man rekryterar.

Scoutshop: Här hittar du färdigtryckta affischer, vykort etc. som kan användas i rekryteringen.