Publicerat 

Ska’ut Mera till Ecuador!

I 2018 åker vi till Ecuador!

Nu är det dags för en ny Ska’ut Mera Internationell! – denna gång till Ecuador 8-20 november 2018. Anmälan stängde 1 juni men är du intresserad kan du registrera dig och du hamnar då på väntlista. Maila oss också på scout@equmenia.se.

Program
Vi reser genom Ecuador och vistas i landet under perioden 8-20 november 2018. De första dagarna är vi vid Stillahavskusten och används till inblick i landets och Pactokyrkans kultur och liv, samt scoutarbetet. Vi genomför också en hajk och möter ecuadorianska scouter och bor i värdfamiljer. Vi upplever Ecuadors tre olika zoner, kust, berg och djungel och besöker kända platser som Montecristi, Quito, Otavalo, Oyacachi och Misahualli.

Innehåll

Kursen utgår från patrullen, som består av deltagare och handledare. För att utvecklas som ledare turas vi om att vara patrullansvariga. Under dagarna kommer vi att samtala och lära genom ”learning by doing” med fokus på ledarskapet i den lilla gruppen, trygg och säker på resa med gruppen, om kulturmöten och kulturrikedom i mångfalden. Friluftskunskap, geografi och artkunskap är en stor del under hajken och genomgående kommer våra morgonsamlingar och andakter ge grund åt samtal om tron, livet och Gud

När?
8 – 20 november 2018. Vi startar på flygplatsen i Ecuadors största stad Guayaquil kl.19 (ecuadoriansk tid). Kursen avslutas måndag 19 november i Quito, Ecuadors huvudstad. Flyg mot Sverige går från Quito på eftermiddagen (ecuadoriansk tid) och du är hemma i Sverige på eftermiddagen den 20 november.

För vem?
SKA’UT MERA är en scoutledarutbildning för dig som vill ha en utmaning i ditt ledarskap. Du har fullföljt regionens Ska’ut utbildning (grön, gul och blå del) eller varit ledare i minst två år. Du är 18 år eller äldre, du är lokalt engagerad scoutledare. Du som tidigare gått Ska’ut Mera Internationellt är även välkommen att anmäla dig till Ecuador 2018.

Pris?

Kursen kostar ca 16000 kr inklusive flygbiljett t/r Sverige. Av detta är ca 10000 kr flygbiljetten och 6000 kr resor i Ecuador, logi tio nätter, all mat under kursen, kursaktiviteter och kursmaterial. Du står själv för försäkring och fickpengar. Du bokar, betalar och ansvarar själv för flygbiljetten Sverige-Ecuador t/r. Lägg märke till att du inte ska köpa flygbiljett före du har fått klarsignal från kursledarna.

Detta är en kurs, sök kommunala bidrag, stipendier och fonder på din hemort, kanske vill din egen församling/förening sponsra en del i din resa om du kommer hem och berättar vad du varit med om.

Anmälan
Anmälan stängde 1 juni men är du intresserad registrerar du dig här och du hamnar då på väntlista. Maila oss även på scout@equmenia.se

Kontakt
Handledare är Hans Dahlgren, pastor i Bodakyrkan i Borås, och Mikael Nilsson, föreningsutvecklare i Region Väst. Frågor kan riktas till scout@equmenia.se.

Mer om programmet kommer efter anmälan.

 

Om Ska’ut Mera

Ska’ut Mera är Equmeniascouts koncept för en fördjupande scoutledarutbildning på nationell nivå. Kurserna anordnas med olika fokusområden som t.ex. fjällkurs, internationell kurs och kajakkurs. Kursens fyra huvudområden är idag Ledarskap, Kristen tro, Utvärdering och reflektion, samt Fokusområdet. Ska’ut Mera kan man gå flera gånger som deltagare, med olika fokusområden. Kurserna har hållit på sen 1989 och riktar sig till ledare över 18 år som i vanliga fall har gått Ska’ut eller liknande ledarutbildning. Planen för de närmaste åren är:

2018: Ska’ut Mera Internationell Ecuador
2019: Ingen Ska’ut Mera-kurs pga nationella scoutlägret Prisma
2020: Ska’ut Mera Fjäll eller kajak
2021: Ska’ut Mera Fjäll eller kajak

Genomförda kurser sedan starten i 1989:

1989: Ska’ut Mera Fjäll, SMU Fjällgård i Hemavan
1990: Ska’ut Mera Sjö, segling.
1991: Ska’ut Mera Internationell, Kandersteg i Schweiz
1993: Ska’ut Mera Fjäll, SMU Fjällgård i Hemavan
1994: Ska’ut Mera Sjö, segling, Önnered
1995: Ska’ut Mera Internationell, Kandersteg i Schweiz
1996: Ska’ut Mera Fjäll, SMU Fjällgård i Hemavan
2000: Ska’ut Mera Sjö, kajak i Stockholms södra skärgård. Utg.punkt Björnö på Ingarö.
2001: Ska’ut Mera Fjäll, SMU Fjällgård i Hemavan
2002: Ska’ut Mera Internationell, Kandersteg i Schweiz
2003: Ska’ut Mera Sjö, kajak i Stockholms skärgård. Utg.punkt Björnö på Ingarö.
2004: Ska’ut Mera Fjäll, Sommar, SMU Fjällgård i Hemavan
2005: Ska’ut Mera Sjö, kajak i Stockholms skärgård. Utg.punkt Björnö på Ingarö.
2006: Ska’ut Mera Internationell, Ecuador
2010: Ska’ut Mera Internationell, Ecuador
2012: Ska’ut Mera Internationell, Ecuador
2013: Ingen kurs anordnades på grund av riksscoutlägret Trampolin.
2014: Ska’ut Mera Fjäll. Hemavans Fjällstation.
2015: Ska’ut Mera Kajak. Stockholms skärgård. Utg.punkt Björnö på Ingarö.
2016: Ska´ut Mera Forspaddling kanot. Sjöviks folkhögskola.
2017: Ska´ut Mera Internationell, Kongo. Inställd pga säkerhetsläget i landet.
2018: Ska’ut Mera Internationell, Ecuador planeras 8-20 november.