Publicerat 

Leda scouting och andra kurser

Du som är scoutledare i Equmenia har tillgång till Scouternas alla kurser. De anordnas av Scouternas folkhögskola och du kan läsa om dessa här: Ledarskapsön

Leda scouting

För ledare som inte har gått någon kurs eller som har gått Ska’ut för flera år sen rekommenderar vi stärkt kursen Leda scouting. Det är en grundkurs som är väldigt nyttig för att förstå allt som har med scouting att göra, värdegrund, scoutmetoden och scoutprogrammet. Inom Equmenia arrangerar vi dessa kurser lite nu och då så kolla med din region eller kontakta oss. Det allra bästa är att gå Leda scouting med flera ledare från samma kår. Då får ni även tid att utveckla er egen scoutverksamhet. Här kan du läsa mera om Leda scouting.

Treklöver Gilwell

TG är den högsta ledarutbildningen som erbjuds inom scouting i Sverige. Kursen anordnas tillsammans med Scouterna i Sverige och kommande kurser annonseras här. Treklöver Gilwell är en högre ledarutbildning för dig som varit ledare en tid och vill ta steg vidare. Fokus för kursen är det egna personliga ledarskapet. En kurs omfattar en förberedelseuppgift, ca 10 dagars kurs, eget projektarbete och en efterträff. Hela kursen pågår 6 – 12 månader. Varje år erbjuds TG-kurser med lite olika profiler och upplägg genom Scouterna i Sverige.