Publicerat 

Sommar

Det här är ingen vanlig sommar. Men gör det bästa av sommaren för barn och unga ändå!  I år när mycket lägerverksamhet är inställd kan det vara bra att fundera på vad föreningen och församlingen kan göra istället. Vad kan ni göra för att fortsätta ses och skapa mötesplatser att se fram emot? Det kan vara att ses regelbundet eller att arrangera en eller ett fåtal tillfällen då ni ses. Inspireras av listan och hitta på något som passar hos just er!
 
Tänk på att följa de riktlinjer som finns och se till att smittrisken hålls nere. Många av aktiviteterna kan göras utomhus och i små grupper. 
 
 

Grillkväll

Alla tar själva med det de vill grilla men utifrån ett tema, t.ex., ett land eller en färg. Mat och kläder ska följa temat. Temat kan va Italien, Historieätarna, något på bokstaven “T” osv.

Utomhusbio

Projicera mot en vägg eller ett lakan. Poppa popcorn och kryp ner i sovsäcken.

Pulspass

Träna i grupp på en gräsmatta utanför kyrkan eller i en park. Cirkelträning och tabata är lätt att arrangera. Tänk på att arrangera träningspass utan risk för att smitta varandra. Använd t.ex. inte samma redskap utan anpassa passet till träning utan redskap (armhävningar, plankan, utfallssteg osv). På youtube finns mängder av filmer att inspireras av. Och kom ihåg att riktigt bra och peppande musik är viktigt på ett bra och roligt träningspass!

Scoutnöjesfält

Surra en karusell eller gunga. Gör en stor vattenrutschkana med hjälp av presenning och vatten och såpa.

Fira en temadag

Bland annat infaller internationella picknickdagen, broderidag, ovanliga instrument, varmkorvdagen under sommaren.

Fotograferingsutmaning

Alla möts upp ute och sedan får man olika foto-utmaningar. Sedan laddar alla upp bilderna så att alla kan kolla på dem vid återsamlingen och man kan prata om hur man tolkade utmaningen och hur man valde att fotografera den.

Förslag på foto-utmaningar:

– Ta en bild som visar mörker i ljus
– Ta en bild som visar ljus i mörker
– Ta en bild som gestaltar livets kraft
– Ta en bild som gestaltar en av dina egenskaper
– Hitta något som är oväntat vackert
– Hitta något som är sina motsatser
– Ta en bild som gestaltar tro

Retreat/Pilgrimsvandring

Arrangera dagsretreat eller pilgrimsvandring. Gemensam inledning sen får var och en dra sig undan och reflektera, be och läsa eller pilgrimsvandra. Här finns ett boktips om att pilgrimsvandra med unga.

Sing-along picknick

Ta med picknick-korgar, dela ut sånghäften, ta fram gitarren och sjung loss. Eller varför inte ladda ner en karaoke-app?

Cykelutflykt

Passar för flera olika åldrar och är bra för att det är lätt att hålla distans till varandra när man sitter på en cykel. Dela upp er i grupper utifrån ungefär vilket tempo ni vill hålla. Finns det något att se längs vägen? Kanske är någon i gruppen en bra guide. Ha en gemensam slutdestination och ät ert medhavda fika där.

Bible journaling

Ett kreativt och roligt sätt att använda och läsa bibeln genom att fylla den med färg, bilder, egna kommentarer och illustrationer. Arrangera en workshop där ni tillsammans kommer igång med ert skapande.

Tipspromenad/bingo/skattjakt

Arrangera en uppgift där deltagarna ska gå runt och lösa uppdrag. Alla behöver inte göra detta samtidigt utan kan få genomföras valfri dag under t.ex. en helg. Kolla in appen GPS Quiz. Tipsrundan bygger du hemma vid datorn via GPS Quiz hemsida, sedan laddar en i varje lag som ska gå tipsrundan ner appen till sin telefon.
 

Måla

Gå ut och måla! Utmana varandra att prova er fram med färgerna. Att måla i grupp hjälper till att hålla koncentrationen. När naturen visar sig från sin vackraste sida varför inte prova måla av den som Monet gjorde eller varför inte som Matisse. Om du är ovan; måla i racertempo. Ta med en papper och färger att måla med. Ha en hård skiva att måla på som du tejpar fast pappret på. Om du har ett staffli är det en bonus!

Hjälp till

Gör en arbetsdag i eller utanför kyrkan. Städa scoutförråd, klipp gräs. Eller ta reda på om det finns andra i församlingens närhet eller i samhället som behöver praktisk hjälp med något.

Skicka hälsning

Vilka behöver uppmuntran? Någon i riskgrupp, någon ensam eller någon som jobbar hårt? Skriv och rita hälsningar och skicka.