Scoutläger 2024 – de leder arbetet!

Planeringen av Equmenias nästa nationella scoutläger är i full gång och nu kan vi stolt presentera de två personer som tagit sig an rollen som projektledare (den rollen som tidigare kallades lägerchef).

Ida Hennerdal och Josef Maxson kommer tillsammans med styrgrupp och lägerledning leda arbetet framåt för att skapa ett riktigt bra scoutläger sommaren 2024!

De har båda många erfarenheter sedan tidigare från liknande projekt. Ida har bland annat erfarenhet som lägerchef på flertalet läger och ett av Josefs tidigare uppdrag har varit som projektledare för festivalen Frizon.

Ida, varför vill du vara med och planera scoutläger 2024? 

Scoutläger är bland det bästa jag vet! Det är något med stämningen, människorna och ja, scouting i sig som gör det så himla speciellt. Det känns fint att få vara med och skapa den upplevelsen och dela den med många andra. Jag ser lägret som en jättebra möjlighet att involvera hela Equmenia, Equmeniakyrkan, resten av scoutrörelsen och många fler i att göra det här till ett helt fantastisk arrangemang. 

Vad ser du mest fram emot i planeringen?

Såklart alla härliga personer som på olika sätt kommer vara involverade i planeringen. Att få be, visionera och jobba tillsammans. Och att steg för steg se lägret växa fram. 


Josef, varför vill du vara med och planera Scoutläger 2024? 

För att möten och upplevelser för unga är avgörande för en levande och växande rörelse. Jag tror att scoutläger är en fantastisk plats för förvandlade möten, möten med varandra och möten med Jesus. Equmenia och Equmeniakyrkan behöver fler mötesplatser och där spelar nästa nationella scoutläger en viktig roll. Min längtan är att Scoutlägret 2024 ska skapa momentum både innan under och efter själva lägret.

Vad ser du mest fram emot i planeringen? 

Att få vara med och sätta unga människor i rörelse, funktion och i ansvar. Det känns så spännande att se vad Gud vill göra med detta läger och att vi får ta med det i planeringen. Hur vi kan omvandla vision och längtan till en mötesplats genom planering, bön och kreativitet för en tid som denna.
Ett läger utöver det vanliga!

Vad vill du bidra med?

Ida och Josef är två av de många personer som krävs för att skapa ett läger. Redan nu kan det vara dags att sätta igång tankarna och fundera på om just du vill bidra som funktionär och vad du i så fall skulle vilja göra.

Vill du planera vad alla ska äta? Tänka ut hur gudstjänsterna ska utformas? Skapa ett mysigt café? Planera vilka aktiviteter som ska genomföras under dagarna? Göra en spännande spårning med kluriga uppdrag? Tänka ut infrastruktur? Planera hur elen ska dras?

År 2024 kan kännas långt bort men redan nu är det dags att börja drömma och fundera!