Publicerat 

Scoutklassikern

Skrmavbild-2015-12-17-kl.-20.43.18

En scoutklassiker går ut på att delta i fyra olika scoutarrangemang under ett år. Idén är hämtad från En svensk klassiker och den scout som klarar scoutklassikern blir belönad med ett unikt scoutmärke på Equmenias riksstämma. Scoutklassikern är för dig som vill utmana dig själv och vill vidga dina vyer genom utbildning, nya gemenskaper och nya platser.

Regler

För att genomföra en klassiker måste du vara utmanarscout, roverscout eller ledare. Du ska närvara på fyra egenvalda arrangemang under ett år från det datum du anmäler dig. Arrangemangen ska vara två hajker utanför din region, en utbildning och en stämma. Du ska vara anmäld som deltagare, ledare eller funktionär.

Lista över vilka arrangemang som ska ingå:

  1. En utbildning inom Scouternas utbildningsprogram ”Ledarskapsön” eller en delkurs av Equmenias scoutledarutbildning Ska’ut.
  2. Din regions regionsstämma, Equmenias riksstämma, Scoutforum eller Demokratijamboreen.
  3. Två av dessa sju arrangemang (du får inte välja något som arrangeras i din egen region):
  • Ta´i (Region Öst)
  • Tunnelbanejakten (Region Stockholm)
  • Vinterting (Region Väst)
  • Värmlandstrampen (Region Svealand)
  • Snapphanenatta (Region Syd)
  • Mittkampen (Region Mitt)
  • Kämpalek (Region Nord)

Finns det andra likvärdiga arrangemang som inte finns med på listan så skicka ett mail och fråga om det kan räknas.

När du har deltagit på ett arrangemang ska du skicka en bild från arrangemanget till scoutklassikern@gmail.com. Bilden ska föreställa dig och det ska tydligt framgå att du deltagit på arrangemanget.

Anmälan

Du måste anmäla dig senast innan det sista av dina fyra valda arrangemang har genomförts. Anmäl dig genom att skicka ett mejl till scoutklassikern@gmail.com. Skriv dina kontaktuppgifter och vilka arrangemang som du har deltagit på eller planerar delta på. Ifall du blir sjuk eller inte kan åka på ditt planerade evenemang går det bra att byta till något likvärdigt. Detsamma gäller om ett arrangemang eller en utbildning blir inställt. Efter att du fullföljt din scoutklassiker ser vi gärna att du närvarar på Equmenias riksstämma för att ta emot hyllningar och för utdelning av märket. Denna riksstämma får inte ingå i ett av dina valda arrangemang.

Scoutklassikern arrangeras av Equmenias nationella scoutstag.