Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

MittKampen höst DIY

30 sep
Equmenia
Mitt
Scout

Den sista lördagen i september är det dags för MittKampen på Ensro lägergård utanför Rättvik!

 

MittKampen, höst, är en scoututmaning då scoutpatruller träffas för att utmana sig själva och andra! Denna höst har MittKampen temat DIY (do it yourself).

 

MittKampen börjar kl 10.00 på lördagen den 30/9 och håller på till ca 16.00. Om man som patrull vill övernatta finns det möjlighet att tälta på området både fredag och lördag natt.

Upplägget under dagen kommer att vara så här:

Under hela dagen pågår ett större projekt. Det projektet innebär att scoutpatrullen ska bygga en slunga som de sedan ska testa och tävla med i slutet av dagen. Utmaningen att bygga en slunga kommer att anpassas utifrån de olika åldersgrupperna. Alla deltagande patruller uppmuntras att fundera redan innan på hur man kan bygga. Det underlättar när man väl kommer på plats!

Spårarna kommer att ha uppdraget att ”slunga iväg” en apelsin. Upptäckarna ska ”slunga iväg” en honungsmelon. Äventyrarna/Upptäckarna kommer att ”slunga iväg” en vattenmelon.

Förutom den stora utmaningen så kommer det att finnas några mindre utmaningar som några från patrullen eller hela patrullen kan gå ifrån och göra. Mer info om dessa får ni på plats.

Deltagande patruller behöver ha med:

  • Surrgarn, och annat som är praktiskt till surrning som tex knivar.
  • Kåsor att äta i

Här kan ni hitta exempel på hur man kan bygga en slunga:

Exempel 1

Exempel 2

 

Kostnaden för dagen är 75 kronor/person. I den kostnaden ingår också två fika och lunch. Inget extra tillkommer för ev övernattning. Avgiften kommer att faktureras efter arrangemanget.

 

Alla patruller behöver anmäla sig senast den 22 september. Det gäller alla, både dem som anmält intresse innan och andra som vill vara med! Anmälningslänk finns på hemsidan!

Anmäl dig här! 

Ni som har MittKampen-yxorna (vandringspriserna), se till att de kommer med till Ensro. Eller se till att de kommer till regionskontoret i Gävle innan!

Info för er som vill övernatta:

Skriv i er anmälan vilka nätter ni vill sova kvar. Ni tar själva med tält och annat ni behöver! Ni behöver också ha med er den mat ni behöver äta utöver den mat som ingår i själva MittKampen (två fika och lunch på lördagen). På plats finns möjlighet att låna kyl/frys.

Kontakt:

Equmenia Mitt

Plats:

Ensro lägergård
Enskvarnsvägen 4
Rättvik , 795 92 Sverige
https://www.ensro.se