Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Temakväll om Kina på Vikarbygården

25 jul 19:00-21:00
Equmenia
Mitt
Equmeniakyrkan
Internationellt

Torsdag den 25 juli är temat: ”Kina – stormakten som kontrollerar sina medborgare och motarbetar Kristna”.

Det blir ett unikt tillfälle att få möta Alice Rinell Hermansson, som föddes och växte upp i Kina före och under andra världskriget. Båda hennes föräldrar och farföräldrar var svenska missionärer i Kina från slutet av 1800-talet fram tills kommunisterna tog makten i slutet på 1940-talet. Sedan det blev möjligt att besöka Kina igen i mitten på 1980-talet har Alice regelbundet besökt landet, har många vänner där inte minst i de kyrkor som numera allt hårdare kontrollerade av staten kan få fira gudstjänst.  Alice har forskat och doktorerat i frågor som rör vård och omsorg vid livets slut. Nyligen gav hon ut en bok med titeln Öster om Bergen och som baseras på hennes farmors dagboksanteckningar och brev under åren i Kina.

Den andre medverkanden på Vikarbygården den 25 juli är Anders Hovemyr. Han är en mycket uppskattad föreläsare inom svenskt näringsliv och en över hela världen flitigt anlitad expert på interkulturell kommunikation. Han har dels som ansvarig inom SAS och dels i ett eget konsultföretag hjälpt företag och organisationer till en bättre förståelse av att ”all kommunikation är kulturellt betingad”. Anders har forskat om kristna minoriteter i Sydostasien och skrivit en doktorsavhandling om detta.

Anders kommer att ge en sammanfattning av kristendomens ankomst, i olika vågor, till Kina och dessutom ge en bild av hur den kinesiska staten idag hanterar religiösa grupper och då mer specifikt de kristna.