Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Sölden 2019

13 apr 00:00 - 20 apr 15:00
| 5600kr
Equmenia
Stockholm
Läger
Ledare
Puls
Under påsklovet 2019 så vill vi på Equmenia Stockholm bjuda in dig, som är engagerad som ledare i någon av våra föreningar, på en skidresa till Sölden i Österrike.

Häng med på en trevlig Skidresa till fantastiska Sölden i Österrike.

Avresa: Fredag 12 April ca kl 15:00 från Bromma

Hemkomst: Lördag den 20 april ca kl 18.

Vi bor i den närbelägna byn Umhausen på det familjära hotellet Johanna.

I priset ingår Resa, boende i tvåbäddsrum samt halvpension.

I Sölden finns även möjlighet till bad i modern Spaanläggning, vandring i fantastisk alpmiljö och ett flertal ”Via ferrata” leder (klättring på fasta leder med uthuggna fotsteg)

Alla är välkomna! pris 6 500 kr

 

För löpande information gå in på reseledare Kim D. Bergmans evenemang på Facebook: Sölden 2019.

Upplägg och program

 

Resan tar cirka 22-26 timmar. Med stopp för lunch någonstans mellan Huskvarna och Ljungby (beroende på när busschaufförerna behöver byta pass med varandra).

Kostnad 6500kr för boende och resa exkl. liftkort.

Första dagen (påskafton)  är vi framme cirka 12.00 och då kan det vara skönt med en liten bergstur och gå och titta på omgivningen efter en lång resa i buss. Då kan man bland annat gå till ett vackert vattenfall eller klättra en klätterled som är utmärkt och relativt enkel.

Hotellet som vi kommer bo på heter Hotel Johanna i Umhausen. Det är ett relativt litet hotell, men där finns det mesta vi kan behöva. Varje dag får vi en lagom stor frukost och när vi kommer hem från backen serveras en Österrikisk 4-rätters middag i hotellets restaurang kl 19.00. Vi ordnar också med mack-lunch till backen som du betalar efter resan och et finns en liten affär nära hotellet där man kan bättra på matsäcken om man vill.

Sölden, skidanläggningen, ligger ca 20 minuter (med buss) från hotellet och vi åker dit kl 9.00 varje dag och bussen går tillbaka kl 17.00. Man bestämmer helt själv om man vill åka med till backen och hur många dagar man vill åka slalom eller göra något annat under dagarna. En av dagarna kommer vi åka till en annan skidanläggning Obergurgl där det också är fin skidåkning. Kl 12.00 träffas vi på en utvald plats, oftast uppe på en glaciär där solen är som varmast, och äter lunch tillsammans.

VIKTIGT att ordna med inför resan är det blå försäkringskortet som visar att du har en försäkring i Sverige. Det är bra att ha om det skulle hända dig något under resan. Kortet beställer du på Försäkringskassan. Kom också ihåg att du behöver ett giltigt pass med dig. Det måste gälla i minst 6 månader till efter resan.

 

Pris:
5600kr

Kontakt:

Equmenia Stockholm
0736224813

Plats:

Hotel Johanna
Höchleweg 2
Umhausen, 6441 Österrike
https://www.hotel-johanna.at/de