Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Nyårslägret Stjärnklart

27 Dec - 1 Jan 18
Equmenia
Nord
Läger
Puls
Tonår
Utbildning

Nu närmar sig nyårslägret i Hemavan och i år blir temat Stjärnklart! Vi kommer prata tro, åka skidor och bräda, leka, ha andakter tillsammans, diska, käka mackor och dricka o’boy…

Välkommen med till Nyårslägret Stjärnklart 27 december – 1 januari! Vi möts i Hemavan för ett fantastiskt läger med nya och gamla vänner.

När & var?

27 december – 1 januari på STF Hemavan Fjällstation.

Vi åker buss tillsammans från våra olika orter och kommer fram på eftermiddag/kvällen till Hemavan. Bussresorna arrangeras av regionen och mer information om tider kommer närmare lägret. Du kommer åka tillsammans med din ledare och de tonåringar som åker från samma ort.

Tema Stjärnklart

Namnet på lägret är Stjärnklart och tagline för lägret är ”Vad inget öga sett” utifrån bibelordet i 1 Kor 2:9. Vi kommer prata om det visuella, vad som händer med oss i en vardag full av bilder, när vår tid upptas av sociala medier, gaming/spelande och svåra ämnen som rör kropp och nätporr. Vi kommer också ta upp hur vi möter Gud i vår vardag, hur vi kan lära känna och ha en relation till en Gud som inte är synlig för oss på samma sätt som allt annat.

Gäst

Årets gäst är Anna Karin Herngren Wirdheim som är pastor och arbetar med projektet Suntprat, ett samarbeta mellan Hela människan och Equmenia. Det är ett projekt för att uppmärksamma och ge verktyg till att prata om de svåra samtalsämnen som rör ungas vardag idag. Det handlar om att förebygga beroende inom de fyra områdena alkohol, droger, gaming och nätporr (kopplat till sociala medier).

Anna Karin kommer delvis erbjuda ledarutbildning under lägret och även hålla i bibelstudier och fördjupande pass inom lägrets två huvudspår som rör gaming och sociala medier. Läs mer om projektet Suntprat här.

Kostnad

I år har deltagaravgiften sänkts med 245 kr.

  • 1850kr)
  • Jag bor i Region Nord, men är ej medlem i en Equmenia-förening (1950kr)
  • Jag är medlem i en Equmenia-förening, men ej i Region Nord (1600kr)
  • Jag bor inte i Region Nord och är inte med i en Equmenia-förening (1700kr)

Utöver lägeravgiften tillkommer avgift för liftkort och ev. skid- och snowboard-hyra som du ordnar med själv på plats. Vi är flera som brukar göra detta och vi går tillsammans till uthyrningen för att ordna med detta. Anmälan är bindande och vid sjukdom eller förhinder tas 300 kr ut i anmälningsavgift. Alla kostnader faktureras i efterhand. Som syskon får du rabatt, första syskonet betalar full avgift, övriga syskon halva avgiften.

Anmälan för deltagare

Anmälan för deltagare är stängd. Om du gärna vill åka med finns platser kvar. Kontakta i så fall Marta Karlsson.

Du som är anmäld har fått ett infobrev hemskickat till dig. Läs lägerbrevet här, men deltagarlistan finns inte bifogat här när vi lagt ut det på hemsidan.

Ledaranmälan

Du som ledare anmäler dig här – detta för att vi ska veta att det finns ledare med som åker med sina tonåringar.

För ledare gäller att

1) ha gått kursen Trygga möten (webbversion går bra om du är scoutledare – se till att spara ner ditt intyg). Du ska ha gått kursen minst vart tredje år. Läs materialet här på Scouternas hemsida.
Här når du sedan vårt frågeforumlär, anpassat efter nyårslägret.

2) finnas med på Ledardagen 25/11 i Skellefteå. Särskild info om dagen kommer senare. Ni som är ledare kommer inför ledardagen få material hemskickat som förberedelse inför ledardagen såväl som inför lägret. Likaså erbjuds alla ledare en halvdags utbildning under lägrets första heldag tillsammans med Anna Karin Herngren Wirdheim, pastor, projektledare för ”Suntprat” och gäst under lägret.

Samarrangemang och sponsor

 

 

Vi samarrangerar Nyårslägret Stjärnklart med Härnösands folkhögskola.

 

 

I år får vi äran att bli sponsrade med lokalproducerad mjölk från Norrmejerier. All mjölk under lägret kommer från Norrmejerier.

Plats:

STF Hemavan Fjällstation
Fjällstigen 2
Hemavan, 920 66 Sverige
https://www.hemavanfjallstation.se/