Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Nyårsläger i Hemavan 2019-2020

27 Dec - 1 jan 20
Equmenia
Nord
Läger
Tonår

Avsluta 2019 och börja 2020 på bästa sätt – på nyårslägret i Hemavan! 27 december till 1 januari möts vi för några minnesvärda dagar på STF Hemavan Fjällstation.

När & var?

27 december – 1 januari på STF Hemavan Fjällstation.

Vi åker buss tillsammans från våra olika orter och kommer fram på eftermiddag/kvällen till Hemavan. Bussresorna arrangeras av regionen och mer information om tider kommer närmare lägret. Du kommer åka tillsammans med din ledare och de tonåringar som åker från samma ort.

För vem?

Nyårslägret i Hemavan är för dig i åk. 7 och uppåt.

Talare

Till nyårslägret 2019-2020 har vi den stora äran att få välkomna två särskilt inbjudna talare, Jonathan och Elin, som medverkar i lägrets gudstjänster.

Jonathan Ramström

Jonathan är uppvuxen i Lerum, västra Götaland. Pluggar till pastor för att han tycker om Gud och människor. När Jonathan inte går i skolan så klättrar han gärna, bakar något gott eller umgås med kompisar. Efter några nyårsfirandet utan läger längtar han tillbaka till det bästa sättet att fira nyår på – nyårsläger.

Elin Lagerhäll

Elin är uppvuxen i Bollnäs, Hälsingland. Läraren som tyckte bäst om rast och roliga timmen, så nu läser hon till pastor istället. När Elin inte pluggar eller jobbar extra på gruppboende hänger hon i simhallen, försöker bli vän med symaskinen eller kollar serier i sängen. Tidigare har hennes fritid mest bestått av att hänga med ungdomar, och på nyårsläger finns en massa härliga såna, därför tycker Elin att läger är det absolut bästa sättet att fira nyår på!
Kostnad

För i år har vi sänkt deltagaravgiften och är enligt följande:

  • 1 700 kr)
  • Jag bor i region Nord, men är ej medlem i en Equmeniaförening (1 850 kr)
  • Jag bor inte i region Nord och fixar egen resa (1 500 kr)

Anmälan är bindande och vid avanmälan efter sista anmälningsdagen faktureras en anmälningsavgift på 300 kr. Deltagaravgiften eller anmälningsavgiften faktureras i efterhand. Som syskon får du rabatt, första syskonet betalar full avgift, övriga syskon halva avgiften.

Utöver lägeravgiften tillkommer avgift för liftkort och ev. skid- och snowboard-hyra som du ordnar med själv på plats. Vi är flera som brukar göra detta och vi går tillsammans till uthyrningen för att ordna med detta.

Anmälan för deltagare

Du som deltagare anmäler dig senast den 27 november här. Anmälan för deltagare är nu stängd men om du önskar åka med på lägret kan du kolla med föreningsutvecklare Joel Jonsson. 

Antalet platser är begränsat, därför är det först till kvarn som gäller. Anmäl dig så snart du kan!

I mitten av december kommer du som deltagare att få ett infobrev hemskickat till dig med mer information om lägret.

Ansökan om att åka som ledare

Du som önskar att få åka som ledare på lägret skickar in din ansökan här.

För ledare gäller att:

1) Finnas med på ledardagen 30/11 i Skellefteå. Ifall man har förhinder att delta på ledardagen kan man ansökan om dispens för att göra andra förberedelseuppgifter. För att ansöka om dispens kontakta Joel Jonsson.

2) Läst materialet för en trygg och säker verksamhet och genomfört regionens test eller visa intyg från utbildning med motsvarande kunskapsinnehåll (t.ex. Trygga möten). Du ska ha gjort testet eller utbildning minst vart tredje år. Bestyrk senast den 27 november att du inom de tre senaste åren läst och gjort testet alternativt visat intyget från motsvarande utbildning. Scouternas material för trygg och säker verksamhet (Trygga möten) återfinns här. Testet anpassat för nyårslägret når du sedan här.

Equmeniabibel

The Message är en av världens mest omtalade bibelöversättningar. Den kännetecknas av ett språk som är vardagligt, temperamentsfullt, ärligt och upplyftande. Den är skriven för vår tid med ett innehåll som står sig i alla tider, tillgänglig för såväl vana som ovana bibelläsare.

Nu i år lanserade Equmenia en alldeles egen utgåva av Bibeln med The Message som översättning. I början och slutet av boken finns tilläggssidor för att hjälpa dig som läsare att lättare ta sig an läsningen. Intervjuer varvas med bibelfakta, tidslinjer och bibelquiz. Att läsa Bibeln är inte alltid helt lätt men med dessa sidor som guidande karta blir det lättare att ge sig ut på den färden.

Du som deltagare på nyårslägret i Hemavan får ett exemplar av Equmeniabibeln gratis! Ifall du redan har en Equmeniabibel, och inte vill ha en till, så ta med den på lägret.

Affisch och flyer

För utskrift att sätta upp i din kyrka och ge till dina kompisar finns affisch och flyer att ladda ner nedan.

Affisch Nyårslägret Hemavan 2019-2020

Flyer Nyårslägret 2019-2020

Frågor?

Kontakta föreningsutvecklare Joel Jonsson.

Samarrangemang

Nyårslägret arrangeras i samarbete med Härnösands folkhögskola.

 

Kontakt:

Equmenia

Plats:

STF Hemavan Fjällstation
Fjällstigen 2
Hemavan, 920 66 Sverige
https://www.hemavanfjallstation.se/