Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Mitt Nyårsläger

28 Dec - 2 jan 20
Equmenia
Mitt
Läger
Tonår

Kan ett läger ha något med växthus att göra? Kan det vara så att man kan växa som människa när man är på läger? Vad skulle du vilja växer hos dig? Kom med på lägret Lakebay, så får du alla (?) svar!

För vem?

Nyårslägret är för alla som går i högstadiet eller gymnasiet! Om du är äldre än så kan du vara med som funktionär eller ledare (läs mer om det längre ner).

Eftersom Equmenia är en kristen organisation så kommer en hel del under lägret att handla om Gud och kristen tro. MEN du behöver inte vara kristen för att åka med! Det är upp till var och en vad de tror på, men de ledare som är med på lägret kommer att berätta om sin och utifrån sin kristna tro.

Vad gör man på nyårslägret?

På lägret kommer det hända massa olika saker. Vi kommer att fira gudstjänster, göra olika aktiviteter (kanske innebandy, promenad, pyssla, snacka), fira nyårsafton, skratta, prata, sova, äta, fika, leka… Och ja en massa annat!

Alla på lägret blir indelade i mindre grupper, så att man ska få chansen att lära känna nya människor! Smågrupperna är också viktiga för att alla ska få en chans att bli sedda och säga vad man tycker.

Vart är lägret och hur bor man?

Lägret är på Sjöviks folkhögskola, i Dalarna. På skolan bor man i klassrum, där man sover på madrass på golvet. Alla får låna madrasser, men sovsäck/täcke, kudde och lakan behöver man ta med sig själv.

På skolan finns matsal där vi kommer att äta. Idrottshall, där vi gör lite allt möjligt. I skolans kapell/kyrka kommer vi att fira gudstjänst och ha en del andra samlingar. Vi kommer också att ha ett lite café där man kan ”hänga” när det är ledig tid under lägret.

Anmälan?

För att vara med på lägret så måste man anmäla sig. Det behöver man göra senast den 30/11! För att kunna anmäla sig måste man ställa sig bakom vår lägerpolicy, den kan du läsa här! 

Klicka här för att anmäla dig!

Kostnad?

Kostnaden för lägret är 1400 kronor. Vad går då de pengarna till? Jo, framför allt går det till kostnaden för mat och boende. Sen är det ju en del annat som kostar på lägret. Som material, utrustning och liknande. Avgiften kommer att skickas ut med en faktura (via mail) efter lägret!

Om man har svårt att betala hela avgiften själv så kan man kolla med den egna föreningen om de kan ge ett bidrag. Men så finns också Equmenia Mitts lägerfond. Där kan man söka om bidrag för lägret och ansökan måste skickas INNAN anmälningstiden gått ut! Här finns mer info om lägerfonden! 

Ledare/Funktionär?

En viktig del av lägret är de ledare och funktionärer som finns med för att planera och genomföra allt innehåll på lägret. Det handlar om allt från att möblera, fixa kvällsfika, predika, vara smågruppsledare, pyssla och mycket mer. Skillnaden mellan ledare och funktionärer är att funktionärerna framför allt har ett praktiskt uppdrag, medan ledarna både har ett praktiskt men även andligt och pedagogiskt ansvar. Alla ledare får gärna anmäla sig så snart som möjligt (det görs i samma anmälan som deltagarna, se ovan).

Onsdag den 4/12 är det ledarsamling för alla ledare och funktionärer i Betlehemskyrkan, Gävle. Fika 18.00 och sedan drar vi igång 18.30-20.00. På den träffen kommer ledargruppen att jobba ihop sig och planera tillsammans!

Undrar du mer?

Har du mer/andra frågor om lägret? Hör av dig till Erika Planeskog!

Kontakt:

Equmenia Mitt

Plats:

Sjöviks Folkhögskola
Sjövik,
https://www.sjovik.eu/