Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Medarbetardygn Region Stockholm

18 - 19 Apr
Equmenia
Stockholm

”Utifrån de gåvor Gud ger oss, vill vi tillgängliggöra och fördjupa vår teologiska förståelse av evangeliet i vår samtid och våra sammanhang. Vi vill lokala församlingar där människor finner en tro på Jesus Kristus för första och hundrade gången – en tro som förvandlar och utmanar oss att i gemenskap, tjänst och vittnesbörd göra denna värld till en mer fredlig och rättvis plats för alla.” – ur Equmeniakyrkans verksamhetsplan 2017-18. Vad innebär det här för oss i Region Stockholm? Hur kan vi se till att ännu fler känner sig välkomnade, delaktiga och räknade med i våra församlingar?

Välkommen på medarbetardygn för Region Stockholm
18-19 april på Marielund

Tema är ”Ett i Kristus. En kyrka för alla ” och vi kommer ägna oss åt några områden där vi tror att vi har mer kvar att lära.

Klicka och anmäl dig här! 

Sista anmälningsdag: 1 april 2018

Och vem är då välkommen? Du som arbetar som ungdomsledare, diakon, pastor, musikledare, vaktmästare, sekreterare osv. i en Equmeniakyrkanförsamling i region Stockholm, eller på annat sätt är anställd för regionen, som till exempel fängelsepastor eller studentpastor. Dygnet arrangeras i samarbete med studieförbundet Bilda.

Program onsdag 18 april:

10.00 Fika

10.30 Introduktion och promenadsamtal

12.00 Lunch

13.00 Lunchandakt

13.30 Välkommen och intro

14.00 Seminarium – Kyrkan och psykisk ohälsa – Ing-Marie Wieselgren, regeringens psykiatrisamordnare och medlem i Equmeniakyrkan

15.30 Fika

16.00 Seminarium – ”Vi frihet fick att bo där, gå och komma…” Tankar om frihet, tillgänglighet och inkludering. – Karin Fritzon, pastor i Immanuelskyrkan Stockholm

18.00 Måltid

19.00 Nattvardsandakt

20.00 Mingelmys med sött och salt

Program torsdag 19 april:

8.00 Frukost

9.00 Morgonbön

9.45 Seminarium – HBTQ och kyrkan – Lena Frisell, normkritisk pedagog och Bildakonsulent

11.45 Lunchbön

12.00 Lunch

13.00 Aktuellt i Equmenia och Equmeniakyrkan

13.45 Aktuellt i tiden

14.45 Sändning

15.00 Fika

Kostnad: 1000 kronor per person

 

Om seminarierna

Kyrkan och Psykisk ohälsa
Ing-Marie Wieselgren, är psykiater och specialist i psykiatri. Hon har lång erfarenhet av att vara chef inom psykiatrin och är nu en av två nationella psykiatrisamordnare. Ing-Marie är också en uppskattad föreläsare – och medlem i Equmeniakyrkan. Ing-Marie gästar oss under medarbetardygnet i ett seminarium där hon utifrån sin gedigna expertkunskap och sin erfarenhet av både sjukvård och kyrka hjälper oss se vad vi som församlingar och kyrkor behöver vara uppmärksamma på om vi vill vara en välkomnande kyrka. Hur är vi en god gemenskap och en trygg arbetsplats som omfamnar olika skeden av psykisk ohälsa?

”Vi frihet fick att bo där, gå och komma…”
Tankar om frihet, tillgänglighet och inkludering. – Karin Fritzon, pastor i Immanuelskyrkan Stockholm

HBTQ och kyrkan
Hur står det till med HBTQ-kompetensen i våra församlingar och Equmeniaföreningar? Är vi så där inkluderande och jämlika i vårt bemötande som vi önskar vara? Och hur ska vi egentligen hantera de inre motsättningar som kan finnas i vår gemenskap när det kommer till HBTQ-frågor? Det är inte sällan som HBTQ-personer i kyrkliga miljöer hamnar i ett utanförskap, ett osynliggörande eller ren diskriminering. Ofta handlar det inte alls om ovilja till inkludering utan snarare om okunskap och valhänthet inför hur vi ska bete oss när vi möter personer som bryter mot våra normen. I det här seminariet får vi gemensamt arbeta med frågeställningar av det här slaget. Det blir en blandning av föreläsning, samtal och konkreta tips på hur vi kan arbeta på ett konstruktivt sätt i våra sammanhang. Lena Frisell är normkritisk pedagog och Bildakonsulent. Hon har ett förflutet som anställd på riksnivå inom Evangeliska frikyrkan, Baptisternas ungdomsförbund och Equmenia.

Såhär tar du dig till Marielund med tunnelbana och buss:

Det går tunnelbana till Brommaplan, gröna linjen, och buss från Brommaplan till Älby på Ekerö. (Tunnelbanefärd från T-centralen till Brommaplan, ca 20 minuter. Bussfärd, ca 35 minuter.)

Efter avstigning vid Älby busshållplats: Gå vidare i bussens färdriktning ca 100 meter. Gå in till vänster och följ skyltning till Marielund, i riktning mot sjön. Ca 800 m till Marielund som ligger vid vägens slut.

Såhär tar du dig till Marielund med bil

a) Norrifrån och från Stockholm kan man åka till Brommaplan. (Till exempel via väg 261 eller 275. Lämplig avfart från E4 norrifrån: Kista/Bromma flygplats.) I rondellen vid Brommaplan: Väg 261 mot Ekerö. Ca 20 minuters färd längs Ekerövägen, om det inte är köbildning.

b) Söderifrån går vägfärja från Slagsta till Jungfrusund på Ekerö. Följ färjeskyltning till Ekerö från väg E4. Se tidtabell för vägfärjan på www.trafikverket.se. Sök Ekeröleden. Från färjeläget i Jungfrusund på Ekerö: kör in på Jungfrusundsvägen mot Träkvista. Vid Jungfrusundsvägens slut: sväng vänster in på Ekerövägen. Följ Ekerövägen. Sväng vänster in på Kaggeholmsvägen, skyltning mot Helgö. Efter ca 600 meter på Kaggeholmsvägen, sväng vänster och följ skyltning till Marielund, i riktning mot sjön. Marielund ligger vid vägens slut, 800 m från den allmänna vägen.

Koordinater för GPS: WGS 84 (lat, lon): N 59° 16.701′, E 17° 43.092′

Plats:

Marielund
Stiftsgårdsvägen 2
Ekerö, 178 53 Sverige
08-560 200 16 marielund.org