Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

LycksCon 1.7

28 okt 12:00 - 31 okt 12:00
Equmenia
Nord
Läger
Tonår

Välkomna till LycksCon 1.7 där vi kommer spela rollspel, baka, pyssla, äta god mat, va på gudstjänst, virka, bada bastu med bastusnack och MYCKET MER!

Bli motiverad! Se Oskar Skarin, pastor i Lycksele Equmeniakyrka, som berättar mer om lägret.

Välkommen till LycksCon från Oskar Skarin, lägerchef.

Se också Reklamfilm inför LycksCon 1.7

Datum & plats

28-31 oktober i Lycksele Equmeniakyrka. Vi börjar med lunch på lördag och avslutar på tisdagen.

För vem?

För alla tonåringar, från 13 år och uppåt.

Vad händer på LycksCon 1.7?

LycksCon arrangeras av Equmenia Nord och i samarbete med Bilda.  Vi kommer ha fullt med aktiviteter under helgen. Här följer en kort beskrivning av vad dessa aktiviteter är.

Bibelstudium

Jens Marklund kommer att hålla i bibelstudierna på LycksCon. Han är 26 år med ett ursprung i Sundsvall. Har i stort sett hela släkten i Skellefteå men bor i Stockholm där han studerar till pastor. Gift med Lovisa. Tycker om friluftsliv, klättring och esport. Jens kommer undervisa på temat Livet med Jesus.

Samtalsgrupper

Under bibelstudiet kommer vi också dela in oss i mindre samtalsgrupper så alla får möjlighet att tala runt det Jens undervisar. När ni kommer till lägret kommer ni tilldelas en grupp.

Spår på lägret

Spår är inriktningar man kan välja på eftermiddagarna.

  • BAKNING

Baka något trevlig tillsammans.

  • BRÄDSPEL

Här kommer fokus vara på att lära sig och öva på de brädspel som kommer finnas med som turneringsspel under helgen.

  • AMIGURUMI

Amigurumi är japanska för virkade eller stickade och stoppade leksaker. En amigurumi föreställer ofta djur, men kan även vara en mänsklig figur, en maträtt eller ett annat objekt. Lär dig att virka dessa små skapelser med Marta Karlsson

  • DANS

För dem som vill dansa.

Rollspel liknar en film där du själv antar rollen som huvudrollsinnehavare. Har du någon gång önskat att karaktärer i en film agerat på ett annat sätt än den gjort? Har du någon gång funderat på vad som skulle hänt i filmen om du hade fått bestämma? I ett rollspel bestämmer du själv helt och hållet vad du ska göra.

  • ROLLSPEL

Rollspel vi kommer spela är:

Ur Varselklotet (Lördag-Söndag)

Simon Stålenhags bilder av svenskt 1980-tal befolkat av fantastiska maskiner och främmande varelser har hyllats över hela världen. Nu kan du själv ta steget in i Slingans värld som ett gäng kompisar som utforskar det mysterium som verkar uppstå runt slingan. Rykten går om märkliga maskiner som rör sig i skogen, vetenskapsmän med experiment som hotar att rubba vår verkligheten. Det har till och med ryktats om att slingan har möjlighet att göra tidsportaler, ett rykte säger att urtidens vidunder har tagit sig till vår tid. Det är en värld av mysterier men ingen vuxen tror på er! Det är upp till er att göra något åt det som händer runt omkring er.

4 platser

Ensamma Vargen (Lördag-Söndag)

I Ensamma Vargen så tar du på dig rollen som en av många Kai-riddare. En form av krigarmunk med krafter utöver det vanliga. Ni är satta att skydda människornas värld från mörkret. Tillsammans ger ni er ut i världen för att vara rättvisans och ljusets förkämpar.

4 platser

Mutant År Noll (Lördag-Söndag)

Mutant: År Noll tar er till Sverige efter den stora katastrofen. Människans stolta civilisation har slocknat. Våra städer är ödelandskap, vindarna sveper ostört längs gator förvandlade till gravfält. Men livet håller ut. Bland ruinerna lever Folket. Ni är mänsklighetens arvtagare – men inte riktigt människor längre. Era kroppar och hjärnor kan utlösa fantastiska krafter. Ni är mutanter.

4 platser

Mutant År Noll: Maskinarium (Måndag)

I en enorm anläggning dold i havets djup fortsätter en armé av övergivna robotar att utföra människans sista order. I väntan på människans återkomst fortsätter de att slita och släpa i fabriker som förfaller alltmer. Men nu har något hänt. Vissa maskiner har utvecklat egen vilja och egna drömmar. Kommer dessa fria robotar att rädda robotkollektivet – eller leda det mot undergång?

4 platser

Spelcafé

På lördag, söndag  och måndag kvällen mellan 19:00-02:00 är kyrkan öppen för alla oavsett ålder som vill komma och spela brädspel, ta en fika. Under kvällarna kommer det också spelas brädspelsturneringar. Mer info om dem kommer. För serveringen står Lyckseles egna spelcafé Kid Fikarus. De har också en retro spel hörna där du kan spela bland annat Atari och Nintendo 8-bit. 21:30 varje kväll kommer det också vara en andakt som är fri att komma på.

Andakt

Det är som en mindre Gudstjänst. Vi läser något ur bibeln. Någon kommer att berätta om sitt liv och sin tro på Gud. Vi sjunger lovsånger och ber. Har du aldrig varit på en andakt är du extra välkommen. Man behöver inte tro för att sitta med.

Pool & bastu

Under lägret så kommer det finnas möjlighet till att bada bastu och bubbelpool. Ta med badkläder för det. Vi kommer också ha något som kallas för bastusnack. Då talar vi om en utvald fråga i bastun. Svårare är det inte.

Maskeradmiddag

Måndagsmiddagen blir speciell. Då ska vi klä ut oss. Det finns inget tema utan låt fantasin flöda. Sedan fortsätter sista kvällen med Spelcafé

Filmvisning

Känner du att du bara skulle vilja luta dig tillbaka och titta på film så kommer vi ha filmer som går under kvällarna efter andakten.

Spelen på lägret?

På LycksCon kommer det finnas många spel att välja bland. Dessa spel är till vis del lånade av World of Boardgames och flera är privatägda av ledare. Var varsam med dem och noga med att lägga i allt efter att ni har spelat. Vill ni ta med egna spel? Var då noga med att märka upp dem med ert namn, det är också helt upp till dig i vilken mån du vill låna ut ditt spel.

 

Kostnad & anmälan

400 kr inkl. kost och logi. Kostnaden faktureras i efterhand.

Anmäl dig här senast fre 20 okt!

Inför LycksCon 1.7

Redan nu kan du börja förbereda dig inför LycksCon 1.7. Under lägret kommer det bl.a. bli en Cosplaymiddag (eller maskerad…). Börja fundera redan nu vilken karaktär du skulle vilja efterlikna i kläder, frisyr osv. Tips är att gå på second hand och leta material till dina kläder.

Ledarbidrag

Som ledare för en grupp tonåringar finns ledarbidrag att söka. Bidraget från regionen vill vara ett stöd till föreningen och uppmuntra den att skicka fler ledare med sina deltagare till regionens läger och arrangemang. Bidraget förutsätter att föreningen står för den andra halvan av ledarnas avgift. Målsättningen är att ingen ledare själv skall stå för sin avgift. Läs mer om detta här.

Flyer

Flyer för utskrift

Samarrangemang

Equmenia Nord samarrangerar LycksCon med Studieförbundet Bilda.

Frågor?

Kontakta Oskar Skarin

Pastor i Equmeniakyrkan Lycksele
0739382126

Plats:

Lycksele Equmeniakyrka
Bångvägen 1
Lycksele, 921 32 Sverige