Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Kämpalek i Vindeln

7 Okt 09:30-16:00
Equmenia
Nord
Barn
Scout
Tonår

Kämpalek är ett årligt återkommande scoutarrangemang i samarrangemang med Studieförbundet Bilda, där du tillsammans med din patrull får kämpa mot andra patruller i Västerbottens län. Kämpalek är en del av Scoutklassikern, en rikstäckande scoututmaning som görs under ett års tid.

 

Datum

Lördag 7 oktober 2017. Vi börjar med medhavt fika kl. 9.30, äventyret börjar kl. 10.00! Avslutning och hemfärd 16.00.

Plats

Vi samlas vid Centrumkyrkan i Vindeln.

Kostnad

75 kr/person (första syskon betalar fullpris)
Syskonrabatt: 25 kr/person
Deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Bra att ha med sig

Bekväma skor
Oömma kläder/kläder efter väder, såklart scout skjorta om man har.
Kåsa
Matkåsa
Bestick
Patrullrop
Morgonfika

Anmälan

Anmäl dig här!

Samarrangemang

Vi samarrangerar Kämpalek med Studieförbundet Bilda.

Vad kommer då hända?

120 år gammalt fynd påträffat i Arktis!

Klockan 13 igår, svensk tid, inkom ett meddelade som skvallrar om ett sensationellt fynd i Arktis. Equmenianyheters utsände har talat med doktor Isbergh, som för närvarande befinner sig med en grupp forskare norr om Svalbard.

– Ja, i vårt mycket viktiga forskningsprojekt om snöflingors mikroegenskaper vid extrema termiska förhållanden så har vi påträffat ett föremål som vi tror kan vara en rest av en polarexpedition från sent 1800-tal, berättar doktor Isbergh.

Efter konsultation med riksantikvarieämbetet har det kunnat konstateras att fyndet med stor sannolikhet kommer från den berömda ballongexpeditionen 1897, vilken som bekant slutade i stor tragedi. Hans majestät Konungen har visat stort intresse för händelsen, och har tagit initiativ till att sända ut en egen forskningsexpedition för att undersöka fyndet. Då konungen själv är scout har han uppmanat alla scouter med vintervana att anmäla sig för uppdraget. En grupp scouter från Västerbotten har hörsammat kallelsen, och förbereder sig i skrivande stund för en polarexpedition de sent skall glömma…

Faktaruta

För 120 år sedan, den 11 juli 1897, for en ballong till väders som skulle komma att bli en av de mest berömda i svensk historia. Det var polaräventyraren August Andrée och hans två medhjälpare som inledde sin strapatsfyllda resa mot Nordpolen. Expeditionen hördes sedan aldrig av, och först 1930 återfanns resterna av expeditionens sista läger. Deras luftballong hade kapsejsat, och efter tre månaders vandring över Arktis isvidder kom de till slut iland på Vitön utanför Svalbard. Längre än så kom de aldrig…

Plats:

Centrumkyrkan, Vindeln
Häradsvägen 134
Vindeln, 922 31 Sverige