Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Eqon, Luleå

27 - 29 mar
Equmenia
Nord

Den 27-29/3 så kommer vi har Eqon i Missionskyrkan Luleå. Lägret anordnas av Equmenia Nord i samarbete med Härnösands folkhögskola.

Vad kommer hända?

På Eqon så kommer vi tillbringa den största delen av tiden till att spela bordsrollspel. Vi kommer ha andakter och hjälpas åt med att laga mat.

Vad är bordsrollspel?

Att spela rollspel är som att läsa en bok eller titta på en film. Du sitter tillsammans med dina kompisar runt ett bord och du har din rollperson framför dig. Rollpersonen är en påhittad hjälte som du spelar i spelet. Du och dina kompisar har också pennor, suddgummin och tärningar med er vid bordet. Ni har med er en spelledare som har läst igenom hela äventyret. Spelledaren för berättelsen framåt. Han eller hon beskriver platser och händelser och vad alla personer i spelet gör, utom era rollpersoner. Rollpersonerna bestämmer ni själva över. Tillsammans upplever ni ett spännande äventyr.

Dungeons & Dragons är ett av de största rollspelen i världen. Här nedan finns en länk som förklara vad D&D är men förklaringen fungerar för att förklara vad rollspel är och hur det kan gå till. https://www.youtube.com/watch?v=2PEt5RdNHNw (klippet är på engelska)

Begränsat antal plaster!

Varje grupp kommer bestå av ca 5 spelare plus en spelledare. På grund av det så kommer platserna vara begränsade så när anmälan släpps så är det först till kvar som gäller. Hur många som kommer kunna anmäla sig beror på hur många spelledare vi har under lägret.

Vilka rollspel kommer vi spela?

Detta är inte bestämt utan beror på vilka regler som respektive ledare är inlästa på. Men oberoende av vilket spel man kommer få spela så är upplevelsen ett spännande äventyr där du som spelare styr vart historien för er.

Vad kostar det?

150 kr för medlemmar i Equmenia. 200 kr för övriga.

Vad behöver jag ha med mig?

  • Kläder och personlig utrustning för en helg borta
  • Inneskor/tofflor/Varma strumpor
  • Fickpengar
  • Om du har, ett set med rollspelstärningar, (kommer finnas att låna)
  • Sovsäck, kudde och madrass

Behöver jag några förkunskaper?

Nej, du behöver inte veta något om rollspel innan för att vara med på detta läger. Spelledarna kommer att guida alla genom allt som behöver göras och förklara regler efterhand. Du kommer med den du är och precis som din rollspelskaraktär utvecklas under spelet kommer också du som spelare lära dig på vilket sätt du trivs med att spela.

Anmälan?

För att göra allt så rättvist som möjligt kommer vi ha en fast tid när anmälningen för lägret börjar, från att den öppnar är det först till kvarn som gäller. Antalet platser är begränsat och när lägret är fullt blir man uppsatt på en reservlista.

Den 27 februari kl 18:00 öppnar anmälan på: (länk till anmälan). Ingen anmälan inkommen före första anmälningstillfället (27/2 18:00) kommer att räknas.

Sista anmälningsdag är 20 mars.

Kontakt

Oskar Skarin

0739382126

oskarskarinpastor@gmail.com

Samarrangemang

Eqon arrangeras i samarbete med Härnösands folkhögskola.

Välkommen på ett läger som för dig in i fantasins fantastiska värld!

Plats:

Luleå Missionskyrka
Kungsgatan 25
Luleå,