Laddar Evenemang

  Alla evenemang

  • Det här evenemanget har passerat.

Bibeläventyret!

21 - 24 Jan
Equmenia
Svealand

Bli bibeläventyrare!

21-24 januari 2019 blir det en instruktörskurs på Karlskogas Folkhögskola.

Skolorna vill ha din hjälp! Möt skolelever i åk 4-6 och berätta om bibeln på ett sätt du aldrig gjort förut! Är du med i någon Equmeniaförsamling får du ca 1000:- rabatt på kursen.

Vad är Bibeläventyret? Bibeläventyret har funnits sedan år 2000 och är ett samarbete mellan skolan och kyrkorna och drivs av Svenska Bibelsällskapet. En utbildad Bibeläventyrare från en församling på orten besöker skolans 4:or och 5:or och ger lektioner om Gamla och Nya Testamentet, totalt 6 x 90 minuter. Barnen deltar i draman, häpnar över trollerier, rappar 10 Guds bud, memorerar rörelser och nyckelord, rör sig på en karta över Bibelns länder, öppnar en stor Bibel med olika saker i osv. Bibeläventyret följer läroplanen och är icke-konfessionell. Många skolor vill få Bibeläventyr. Vill din församling vara med och möta den efterfrågan?

Vill du veta mer? Om du vill veta mer, kan någon av Bibeläventyrets anställda komma till er församling och ha en Bibeläventyrsgudstjänst. Läs gärna mer på www.bibeläventyret.se.

Bibeläventyrets info om instruktörskursen 21-24 januari 2019:

 För att bli en Äventyrare tror vi att du…

  • har erfarenhet och viljan att arbeta med barn.
  • vill berätta Bibelns berättelser så att det känns i hela kroppen.
  • kan din Bibel hyggligt bra.
  • kan ta dig tid att arbeta på skolan.
  • vill lära dig att trolla vatten till blod m.m.

Har du hjärta ger vi dig redskap

Om detta stämmer på dig vill vi göra dig till en Bibeläventyrare och hjälpa dig att utveckla din berättarkonst! Vi som håller i kursen är Andreas Hultsten (pastor i Equmeniakyrkan och nationell ledare för Bibeläventyret) och Thomas Nilsson Lill (erfaren Bibeläventyrsutbildare, anställd av Bibelsällskapet sedan 2005).

Utbildningen innehåller både undervisning och praktiska övningar. Vi kommer lära dig använda de olika hjälpmedlen, träna in rörelser, nyckelord och gå igenom det bibliska material som är grunden för Bibeläventyrets berättelser. Kursen 21-24 januari 2019 gäller GT. Därefter kan man även bli utbildad för NT.

Kostnad

Ordinarie kostnad för instruktörskursen för GT är 4500 kr inkusive mat och logi + 3500 kronor för instruktörsmaterialet. Tack vare samarbetet med Karlskoga folkhögskola, Equmeniakyrkan och Equmenia i regionen, får Equmeniaförsamlingar ca 1000 kr rabatt på kursen 21-24 januari!

Om avgiften ändå är det stora hindret, så hör av dig till oss, så får vi se om vi kan hjälpa till. Uppdraget är viktigare än ekonomin!

Sagt om instruktörskursen

”Det har varit grymt inspirerande! Vet egentligen inte hur denna kurs skulle kunna göras bättre!”

”Ni har fört oss genom GT med stor humor och mycket uppmuntran.”

”Detta har verkligen varit gulddagar, inlärningstekniken är suverän! Ett omväxlande upplägg, mycket proffsigt.”

 Anmälan görs via bibelaventyret.se 

Har du frågor? Skicka ett mail till

info@bibelaventyret.se

För mer information ring:

Bibeläventyret Götene 0511-59503

Thomas Nilsson-Lill    073-1804649

Andreas Hultsten         018-18 63 31

Kursfolder

 


Plats:

Karlskoga folkhögskola
Rektor Lindholms väg 23
Karlskoga, 691 44 Sverige