Publicerat 

Asien

Indien

I Indien samarbetar Equmenia med Hindustani Covenant Church, HCC. Equmenia har bland annat varit med och arrangerat flera omgångar av lärjungaskolan Apg29 i Indien, den senaste under hösten 2017. Sedan flera år tillbaka stödjer Equmenia HCC:s projekt Restoring Lost Childhood: https://equmenia.se/restoring-lost-childhood.

Pakistan

I Pakistan samarbetar Equmenia med Church of Pakistan. Där stödjer Equmenia ett söndagsskoleprojekt som kyrkan driver som det finns mer information om här: https://equmenia.se/sondagsskola_pakistan/. Ett spännande inslag i söndagsskolearbetet är det arbete som görs för att föra samman kristna och muslimska barn för att så sätt arbeta för ökade förståelse människor emellan. 

Thailand

Thailand Karen Baptist Convention, TKBC, är folkgruppen karenernas gemensamma baptistsamfund. I Thailand samarbetar Equmenia med TKBS Youth, kyrkans ungdomsförbund. Equmenia har tidigare skickat praktikanter till TKBC:s elevhem i Chiang Mai och Mae Sariang. Thailand har även deltagit aktivt i Equmenias tidigare utbytesprogram Exchange. Genom det programmet har flera karener också kommit till Sverige. Equmenia har vid flertalet tillfällen även gett projektstöd till vännerna i Thailand, exempelvis stöd till läger och liknande verksamheter. Hösten 2016 arrangerades en första Apg29-skola i landet.

Kina

Equmenia har kontakter med Hubei Chrstian Council – Hubeis Kristina Råd i provinsen Hubei i Kina. Genom praktikantprogrammet och utbytesprogrammet Exchange har Equmenia skickat och tagit emot praktikanter till staden Wuhan respektive Sverige. Det senaste gemensamma arrangemanget var lärjungaskolan Apg29 som gick av stapeln hösten 2015.