GLOKAL – distanskurs med internationell praktik

Vill du lära känna en annan kultur, få en vidgad världsbild, bli utmanad och samtidigt vara med och göra skillnad för andra människor? Då ska du söka till SVFs och Equmenias kurs Glokal! Under våren 2023 har du möjlighet att leva och lära i Ecuador, Kongo Kinshasa och Indien.

Vi erbjuder en kurs där vi tänker globalt, men agerar lokalt. En kurs där det lilla, nära mötet spelar roll för hela världen som sammanhang, och där världen blir tydlig också i det lilla mötet.

På vår distanskurs med internationell praktik studerar du via nätet med handledning från Södra Vätterbygdens folkhögskola (SVF) – i en helt annan del av världen. Kursen bygger på folkbildningens idé om att man lär tillsammans i en grupp där erfarenhetsutbyte och levande dialog prioriteras. Genom nätuppkopplad undervisning och samtal och genom skriftliga uppgifter får du bland annat lära och reflektera över landet, samhället, historien och de religioner du finns mitt ibland. Du är i en ny miljö där du ser och lever i vad du lär!

Du kommer att få hjälpa till i verksamheter kopplade till barn och unga inom kyrkliga organisationer som SVF, Equmenia och Equmeniakyrkan samarbetar med på olika håll i världen. Kursen är på heltid under en termin.

Vi börjar med två veckors förberedelser och studier förlagda till SVF. Därefter är du utomlands i cirka tre månader och ni är alltid minst två personer som reser till samma land. Därefter återvänder du till SVF för två veckors bearbetning, utvärdering och redovisning.

Du betalar själv för alla reseomkostnader, t ex biljett, visum, vaccinationer, och för mat.  Mottagarorganisationen står för husrum. Om du väljer att bo på SVF under för- och efterkurs betalar du det själv. Kursen berättigar till studiestöd från CSN.

Under våren 2023 har du möjlighet att leva och lära i Ecuador, Kongo Kinshasa och Indien. Ansök idag eller mejla Equmenias internationella koordinator Henric Götefelt på henric.gotefelt@equmenia.se idag!

Vill du veta mer?

Ansök senast 28 oktober på SVFs webbsida.