Publicerat 

Equmeniagalan

2017

Equmenia vill lyfta fram något av det bästa som finns, alla ledare! Galatraditionen upprepas och vi hyllar även i år dessa förebilder. Under riksstämman i Växjö hålls en prisutdelning och vi firar med galamiddag. Alla vinnande föreningar (eller den förening personen tillhör) får en prissumma på 5000kr.


 

 

 Utmärkelser på tidigare Equmeniagalor:
2016

Årets eldsjäl: Emma Forsberg, Equmenia Ljurhalla, för hennes engagemang för föreningens kommunikationsarbete.

 

Årets pionjär: Jennie Sjöberg och Lars Jonsson, Equmenia Skårekyrkan, för deras arbete att förnya planeringen i redan befintlig scoutverksamhet med hjälp av Pinterest.

 

Årets förebild: Ulrica Winberg Jonsson och Kristina Nyström, Equmenia Vännäs, för deras ihärdiga ledande av barnkören Smulorna.

 

Utmärkelse för särskilda insatser inom medlemsrekrytering: Equmenia Jakobsbergskyrkan, för deras sätt att arbeta med demokrati och medlemskap i föreningen.

 

Årets förening: Equmenia Rättvik, för att de skapar framtidstro som nybildad förening.

 

2015

Årets eldsjäl: Monica Kolm, för hennes drivande och hängivna kraft i scoutarbetet i Tierp i mer än 40 år.

Årets pionjär: Sofi Kristensson, Fiskebäck, för hennes engagemang i att kombinera tro och idrott. Hon är ett föredöme i att samla människor över generationsgränserna på ett naturligt sätt.

Årets förebild: Elin Lagerhäll för hennes stora engagemang i Equmenia Falun som tonårsledare och ledare för en bönegrupp.

Årets ledare: Pontus Hennerdal, Equmenia Abrahamsbergskyrkan för att han tog en galen idé (scoutläger i ett träsk) och gjorde den till verklighet genom ett fokuserat, strukturerat och målorienterat arbete.

Årets förening: Equmenia Fjällstugan, för att gå från en sovande till en blomstrande föreningen
med massa barn är imponerande.