Publicerat 

Scout

IMG_1528Scoutarbetet är ett väl inarbetat koncept hos många föreningar i regionen. Equmenia Mitt stöttar främst genom ledarutbildningssatsningar på olika sätt.

Regionens personal är certifierade utbildare i Trygga Möten. En kurs för att skapa trygg verksamhet. Vårt mål är att de flesta ledare i vår region ska ha gått denna utbildning. Alla föreningar i regionen kan bjuda in någon från personalen för att ha denna kurs. Det kostar inget extra förutom den medlemsavgift som föreningen redan betalat.

MittKampen

En ”ny” satsning i regionen är MittKampen. Det är en scoututmaning för alla kårer i regionen. Under vårterminen har man en dag då man ses hemma i sin egen kår och sedan får olika utmaningar vi nätet. På hösten ses man till en spårning, någonstans i regionen. Höstens träff arrangeras främst av en lokal förening. Hör gärna av er om ni är intresserade av att arrangera detta!

Här kan ni se lite från den digitala MittKampen som genomfördes 19 mars 2016.  

ScoutSTAG

Scoutstaget ansvarar för de frågor i regionen som berör scouting. Man ser tex över hur utbildningssatsningar kan se ut i regionen, eller när det är dags att arrangera olika scoutarrangemang!

Scoutstaget består just nu av: Emma Gustavsson, Tony Ewert, Ebba Lindvall, Johannes Johnson och Maria Melin.

Vill du sitta med i Scoutstaget? Hör i så fall av dig till Maria Melin!

Vill du ha kontakt med oss? Maila till scout@regionmitt.se