Publicerat 

Scout

IMG_1528Scoutarbetet är ett väl inarbetat koncept hos många föreningar i regionen. Equmenia Mitt stöttar främst genom ledarutbildningssatsningar på olika sätt.

Regionens personal är certifierade utbildare i Trygga Möten. En kurs för att skapa trygg verksamhet. Vårt mål är att de flesta ledare i vår region ska ha gått denna utbildning. Alla föreningar i regionen kan bjuda in någon från personalen för att ha denna kurs. Det kostar inget extra förutom den medlemsavgift som föreningen redan betalat.

MittKampen

En ”ny” satsning i regionen är MittKampen. Det är en scoututmaning för alla kårer i regionen. Under vårterminen har man en dag då man ses hemma i sin egen kår och sedan får olika utmaningar via nätet. På hösten ses man till en spårning, någonstans i regionen. Höstens träff arrangeras främst av en lokal förening. Hör gärna av er om ni är intresserade av att arrangera detta!

Klicka här för att anmäla er till vårens Mittkamp online: https://equmenia.se/kalender/mitt-kampen-on-line/

ScoutSTAG

Scoutstaget ansvarar för de frågor i regionen som berör scouting. Man ser tex över hur utbildningssatsningar kan se ut i regionen, eller när det är dags att arrangera olika scoutarrangemang!

Scoutstaget består just nu av: Emma Gustavsson, Josef Granström, Tony Ewert, Ebba Lindvall och Maria Melin.

Brinner du också för scoutfrågor och vill vara med i Scoutstaget? 

Maila till scout@regionmitt.se