Publicerat 

Barn

barnkorI regionens föreningar finns många olika verksamheter som riktar sig till barn. Det kan vara barnkörer, söndagskola, lovverksamhet, grupper för nyanlända barn och mycket mer.

Vi försöker att hitta olika sätt att stötta dessa verksamheter och vill gärna höra från föreningarna vilka behov som finns!

Lovverksamhet

Ett behov vi ser på många orter är att arrangera aktiviteter i samband med lov. Därför håller vi just nu på att samla ”stories” från ett antal förening som redan nu gör just detta. Kanske kan du bli inspirerad att göra något liknande hemma i din förening! Här hittar du länkar till de ”stories” vi har så här långt:

Dagläger för asylbarn i Söderhamn

Sommarskoj i Tierp

BUS

Barn och Ungdomsstaget (BUS) ansvarar för det arbete i regionen som rör barn och ungdomar, och som inte är scout eller PULS. Det kan tex handla om att planera in tonårsläger och ungdomshelger. Satsningar kring barnkörer och ledare. Eller något helt annat.

Just nu funderar BUS mycket på hur vi kan finnas till för föreningar som har barnverksamhet av olika slag, bla de föreningar som bedriver olika typer av lovverksamhet.

BUS består just nu av: Erika Planeskog, Johan laFleur, Emma Davidsson, Gustav Neljesjö, Tilda Lagerhäll, Carina Ahl och Maria Melin.

Vill du ha kontakt med oss? Maila till bus@regionmitt.se