Att ge tron vidare

En webbkurs där du får hjälp att ge din tro vidare i vardagen.

Just nu finns inga live-kurstillfällen planerade men den finns som webbutbildning. Den genomför föreningen eller församlingen själva och består av 12 korta filmer uppdelat på fyra undervisningstillfällen.

Kursens innehåll

Varje kväll varvas undervisning av Frida Blomberg via skärm med samtal i grupp. I kursen får du vid första tillfället chans att ”upptäcka skatten” som den kristna tron kan vara, det andra tillfället handlar om att ”Ni ska få kraft” genom Anden, det tredje har rubriken ”Gud vill använda dig” och det fjärde och avslutande kurstillfället tar upp praktiska frågor kring ”hur delar vi tro. Gruppsamtalen är lika viktiga som undervisningen. Mest för att det hjälper dig som deltagare att låta undervisningen att landa i ditt liv och din vardag. De två veckorna mellan kurstillfällena ger dig en chans att praktisera det vi pratat om innan vi möts för nästa tillfälle. Du kan delta på två olika sätt:

Alternativ 1: Ni samlar en lokal grupp i din församling eller förening, som möts live de 4 kurskvällarna. Ni tar del av undervisningen via skärm och samtalar i lokala samtalsgrupper.

Alternativ 2: Du deltar och får hela kursen via skärm, när det blir tillfälle för gruppsamtal delas du in i en grupp via break-out-rooms i zoom.

Gruppsamtalen är lika viktiga som undervisningen. Mest för att det hjälper dig som deltagare att låta undervisningen att landa i ditt liv och din vardag. De två veckorna mellan kurstillfällena ger dig en chans att praktisera det vi pratat om innan vi möts för nästa tillfälle.

Välkommen med på kursen!

Anmälan

Anmälan är stängd.  

Frågor? frida.blomberg@equmeniakyrkan.nu

Här kan du läsa mer om kursen:

I samarbete med studieförbundet Bilda.