Thailand 2024

Äntligen dags för vackra och fantastiska Thailand. Till våren satsar vi på ny skola i landet som svenskar verkar ha en särskild kärlek till.

Apg29 har arrangerat 2 skolor tidigare i Thailand, senast 2019. Equmenia samarbetar, sedan många år, med den karenska baptistkyrkan TKBC (Thailand Karen Baptist Church). Kyrkan har många församlingar spridda över framförallt Nordöstra delen av landet. De har längtat lika mycket som vi att återigen få besök av skolans team under helger och praktikveckor.

Skolan kommer att starta i Thailand den 27 januari 2024. De nordiska deltagarna och ledarna börjar den 15 januari med några introduktionsdagar på Karlskoga Folkhögskola. Därefter reser vi tillsammans ut till Chiang Mai i norra Thailand för att därifrån ta oss till skolans bas. Basen kommer att ligga i den karenska byn Maeyangha som ligger i bergen ett par timmar från Chiang Mai. Hemresa från Thailand sker omkring den 20 april och sedan avslutas kursen på Karlskoga Fhs den 23-26 april.

Under de tre månaderna i Thailand kommer du att leva tillsammans med ett 30-tal ungdomar från flera olika länder. Dagarna på basen kommer att vara fyllda med gemenskap, undervisning, workshops, mat, lekar, andakter mm. Under helgerna ingår man i ett team som har en ”hemförsamling” i någon av de lokala församlingarna. Där får vi lära känna och komma nära karenska familjers vardag. Under tre hela veckor, utspridda under våren reser vi iväg på veckopraktiker. Då får vi chansen att se mer av landet. Under praktiktiden får vi lära känna en massa fantastiska människor och hjälpa till med olika saker.

Korta fakta

Tid: 15 januari – 26 april 2024 (26/1 – 21/4 i Thailand)
Plats: Thailand
Kostnad: 21.000kr plus resa.
CSN: Kursen är studiemedelsberättigad.
Språk: Engelska
Ansökan: Senast ansökningsdatum 15 november 2023 (kan finnas platser kvar efter 15/11, kontakta Carl-Johan Sävinger för mer info.)

En skola för hela världen

Apg29 är en internationell och multikulturell lärjungskola. Det betyder att vi bjuder in ungdomar från hela världen att delta. På den senaste skolan i Sverige 2016 hade vi 12 nationaliteter på plats. Vi vet att intresset från våra 15 samarbetsländer är stort och räknar därför med en spännande blandning av kulturer.

”Att jag valde att göra Apg29 direkt efter studenten känns som den bästa grunden för min framtid. Under dessa tre månader har jag tagit ett beslut om att följa Gud och tro på Jesus.” Ida Levin (Thailand 2016)

”Att jag valde att göra Apg29 direkt efter studenten känns som den bästa grunden för min framtid. Under dessa tre månader har jag tagit ett beslut om att följa Gud och tro på Jesus.” Ida Levin

Ett äventyr

Skolan i Thailand innebär resor över berg och genom täta skogar. Den kommer att utmana dig och ge dig vänner för livet. Men den kommer framför allt att ge dig tid och verktyg att utforska din tro. Vår utgångspunkt är att Gud är den samme idag som när de första lärjungarna levde. Apg29 är en plats där vi vill ge Gud tid att visa vem han är och vad han vill göra i våra liv. Du kommer att få växa på ett sätt du aldrig gjort förut, så mycket kan vi lova dig.

Läs mer

Vad handlar egentligen Apg29 om? Läs mer här.

Hur är livet på skolan? Kika in här.

Trött på att läsa? Inspireras av filmer och bilder här.

Jag vill höra vad andra tycker! Klicka här och skrolla ner till ”Sagt om Apg29”