Sydafrika 2023

Apg29 återvänder äntligen till den afrikanska kontinenten och denna gång till sydspetsen. För första gången arrangerar vi en skola i det vackra och mångfasetterade Sydafrika.

Ett äventyr

En Apg29 skola innebär resor över berg och vidsträckta landskap. Den kommer att utmana dig och ge dig vänner för livet. Men den kommer framför allt att ge dig tid och verktyg att utforska din tro. Vår utgångspunkt är att Gud är den samme idag som när de första lärjungarna levde. Apg29 är en plats där vi vill ge Gud tid att visa vem han är och vad han vill göra i våra liv. Du kommer att få växa på ett sätt som du aldrig gjort förut, så mycket kan vi lova dig.

Sydafrika

Sydafrika är ett land med en både rik och smärtsam historia. Landet har koloniserats och utnyttjats av både holländare, engelsmän och tyskar. Den vita befolkningen kom att kallas ”boer” som betyder ”bonde”. De expanderade med sina gårdar och förslavade landets svarta invånare. Idag är landet kanske mest känt för perioden av apartheid mellan 1950-1990. Inspirerade av Nazitysklands rasteorier kuvades den stora svarta befolkningen av en minoritet vita. År 1990 frigavs frihetskämpen Nelson Mandela, som senare valdes till president, och Sydafrika kunde påbörja den resa mot modernisering och frihet som pågår än idag.

Sydafrikas flagga

Apg29 skolan kommer att ha sin bas på Phumelela Bible Collage som ligger uppe i nordöstra hörnet av landet. Närmaste storstäder är Maputo och huvudstaden Pretoria, ca 20 mil västerut. Phumelela BC grundades av Svenska Alliansmissionen 1961 och drivs idag sav samarbetskyrkan ”The Alliance Church in South Africa”, TACSA.

TACSA är den kyrkan vi kommer att samarbeta med och i vars kyrkor vi kommer att ha praktik i olika delar av landet.

Korta fakta

  • Datum: 21 augusti – 8 december 2023 (1 sep – 27 nov utomlands)
  • Språk: engelska (svenska ledare finns på plats)
  • Kostnad: 20.000kr + resa
  • CSN: Kursen är CSN berättigad
  • Sista ansökningsdag: 15 april 2023
  • Arrangörer: SAM/SAU, Equmenia, Equmeniakyrkan, Karlskoga Folkhögskola, TACSA

En skola för hela världen

Apg29 är en internationell och multikulturell lärjungskola. Det betyder att vi bjuder in ungdomar från hela världen att delta. På den senaste skolan i Sverige 2016 hade vi 12 nationaliteter på plats. Vi vet att intresset från våra 15 samarbetsländer är stort och räknar därför med en spännande blandning av kulturer.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 15 april

Läs mer

Vad handlar egentligen Apg29 om? Läs mer här.

Hur är livet på skolan? Kika in här.

Trött på att läsa? Inspireras av filmer och bilder här.

Jag vill höra vad andra tycker! Klicka här och skrolla ner till ”Sagt om Apg29”