Sverigeresan

Apg29 Pionjär inbjuder till Sverigeresan 2021

Under höstterminen kommer Apg29 Pionjär för första gången genomföra “Sverigeresan”. Under 16 veckor kommer ett team resa från Malmö i söder till Haparanda i norr genom var och en av Equmeniakyrkans regioner för att bidra med inspiration och glädje och peka på Jesus Kristus och ett liv med honom.

Vi söker nu 6 deltagare och 2 ledare som vill utmanas att tillsammans resa, möta människor, medverka i samlingar, dela tron, be med varandra och för församlingar, och lyfta Apg29:s arbete och bjuda in unga att söka kommande Apg29-skolor.

Målgruppen är 18-35 år, du behöver vara beredd att låta dig utmanas, samt kunna ta ansvar och funka bra i grupp. Du måste inte själv ha varit ute med Apg29 tidigare och du kommer få undervisning och övning i att medverka på samlingar och att dela tron med andra.

Som deltagare är du inskriven på Karlskoga Folkhögskola under hela terminen. I tre omgångar är teamet samlat på folkhögskolan för undervisning och uppföljning. Varje vecka ute i regionerna möter ni också gästföreläsare som undervisar och delar erfarenheter kopplat till arbete med församlingsgrundande, evangelisation, församlingsutveckling, etc. Förutom detta har du viss läsning från Bibeln och annan relevant läsning varje vecka.

Sverigeresan börjar och slutar på Karlskoga Folkhögskola, datumen för start och avslut är 23 augusti och 21 december.

Om detta låter intressant vill vi uppmuntra dig att höra av dig och att skicka in en ansökan.

Sista ansökan är 15 april, och länk till ansökan hittar du på sidan för ansökningar.

Kostnad

Hela resan kostar 6000kr totalt. Av dessa är 2000kr deltagaravgift och 4000kr är mat och boende i 4 månader.

Ingår: Mat & boende under kursveckorna på Karlskoga Folkhögskola, kurslitteratur, boende på praktikplatsen och resor mellan skolan och praktikplatsen, samt vissa “happenings”.

CSN: Resan genomförs som folkhögskolekurs, kursen är därför CSN-berättigad och bidragsdelen ligger på drygt 3000 kr per månad.

Frågor och svar

Anmälningsavgiften på 2000 kr betalar du när du blivit antagen och genom den bekräftar du att du tackar ja till din plats (preliminärt i maj). Resterande kostnad betalas i två omgångar: 2000kr vid skolans start och 2000kr under andra kursveckan på Karlskoga.

Om du behöver skjuta på någon betalning så kontaktar du kursansvarig som meddelar skolan.

Teamet kommer oftast bo i kyrkor i de olika regionerna. Detaljerna kan förändras men tanken är att bo på en och samma plats under hela tiden i regionen. Man kommer sova på madrasser på golv.

Utifrån vad vi ser i nuläget kring inte minst vaccination och liknande är det mycket troligt att skolan kan bli av. Vi kommer följa situationen löpande och uppdatera om det blir några förändringar. Vi kommer inte genomföra skolan om vi ser risk för deltagarnas hälsa eller om vi på ett negativt sätt riskerar att bidra till smittspridning i vårt land.

Du skickar in din ansökan med personligt brev senast 15 april. Ansökan sker genom folkhögskolornas gemensamma antagningsprogram SchoolSoft (se länk här ovan). När datum för sista ansökan har passerat blir du kallad till intervju, denna sker digitalt under perioden 16-18 april, räkna med att den tar ca 45min. När vi har haft alla intervjuer och hunnit sammanställa dessa hör vi av oss med ett besked om du har blivit antagen eller ej, detta sker till den mail du uppgett i ansökan och vi hoppas kunna ge ett sådant svar redan 19 april.

När du fått ditt besked har du en vecka på dig att ge besked om du tackar ja till din plats. Meddela oss under intervjun om du behöver längre tid för att ge besked.

Teamet har en ledig dag varje vecka (måndag). Ni har också höstlov v44, teamet befinner sig då i Svealand och deltagaren bekostar själv sin hemresa. Skolan kommer vara ganska intensiv så vi rekommenderar att inte boka in för mycket under lovet.

Du bor med teamet under hela resan. På den lediga dagen är du fri att besöka familj och vänner. Vi påminner dock även här om att skolan kommer vara intensiv så se generellt inte måndagarna som möjlighet att träffa vänner som bor i närheten även om du kan göra något undantag.

Kortare ledighet (några dagar) beviljas för närståendes bröllop, begravning, etc. Familjesemestrar och liknande bedöms från fall till fall. Fråga vid ansökan om du redan då vet om något konkret.

Hela resan sker med bil vilket ger stora möjligheter att uppleva Sveriges olika landskap och årstidernas skiftningar från sommaren i söder till vintern i norr. Väl på plats i de olika regionerna rekommenderar vi teamet att ta tid att gå ut på stan, prata med folk och lära känna orten. Vid några tillfällen kommer teamet dessutom att göra några happenings tillsammans, ibland något mindre som att gå ut och äta tillsammans, ibland möjligtvis något större som att gå på Liseberg eller åka skidor. Skolan står då för den större delen av dessa happenings.

Sista ansökan är 15 april, och länk till ansökan hittar du på sidan för ansökningar.

Frågor?

Emanuel Bratt, koordinator Apg29 Pionjär
0737 180 180
emanuel.bratt@karlskogafhs.se

Carl-Johan Sävinger, koordinator Apg29
073 048 27 28
carl-johan.savinger@equmenia.se