Publicerat 

Ecuador

NY SKOLA HÖSTEN 2017 ecuador-location-map

ecuador-917044_1920Ecuador är landet mitt under solen. Det har fått sitt namn av att det genomkorsas av ekvatorn ett par kilometer norr om huvudstaden Quito. I Ecuador är man nära till allt; solen, Stilla havets palmbeklädda stränder, Andernas snöklädda toppar som klyver landet på mitten och de täta fuktiga regnskogarna i öster. Men framför allt är man nära människor. I Apg29 vill vi leva nära människor både på basen under veckorna och hemma hos familjer under praktikperioderna.

Det var också här allt började. År 2004 startade världens första Apg29-skola just här, i byn Montecristi vid Stilla havskusten. På samma plats som Missionsförbundet startade sitt arbete i landet 1971. Gud bygger vidare på det han gjort genom tidigare generationer. Nu är det vår tid att bygga. Historien fortsätter!

IsakB_small”Det är svårt att inse hur mycket den här hösten verkligen har lärt mig, men jag kommer på mig själv hela tiden att tänka på ett sätt som jag aldrig gjorde innan.” Isak Bojestig, Ecuador 2013
 

Höstens skola innebär ett slags jubileum. Det är vår 10:e i landet. Skolans bas kommer ev. vara förlagd till huvudstaden Quito. Quito är både en pulserande modern storstad och en plats med historia som sträcker sig tillbaka till Inkariket. Den gamla stadskärnan är fantastiskt vacker i gammal kolonial stil. I stadens närområde kommer vi, uppdelad i team, tjäna i lokala församlingar och andra arbeten under helgerna. Under tre hela
veckor, utspridda under hösten, kommer skolan resa till en ny region exempelvis kusten eller djungeln och där i team betjäna i olika arbeten.

Bergsbestigning i Montecristi 2013

 

KORTA FAKTA

Tid:            26 augusti – 7 december 2017 (varav 1 september – 27 november i Ecuador)

Plats:         Ecuador, för och efterkurs på Karlskoga Folkhögskola

Kostnad:  16.000kr plus resa (inkl all mat, boende, undervisning, resor i Ecuador)

CSN:         Kursen är CSN berättigad via Karlskoga Folkhögskola.

Ansökan: Sista ansökningsdag 15 april. Ansök här!

Varje Apg29 skola har en stark internationell och multikulturell prägel. I vårt nätverk finns mer än 12 länder från jordens alla kontinenter som alla bjuds in att skicka deltagare och ledare. Vår förhoppning är alltid att få en rik blandning av nationaliteter på varje skola. Just den här skolan ägs och arrangeras av Equmenia/Equmeniakyrkan/Karlskoga Folkhögskola och vår samarbetskyrka i Ecuador ”La Iglesia del Pactor Evangélico del Ecuador” (IPEE).

Skolan kommer vara tvåspråkig (spanska/engelska) vilket betyder att alla samlingar tolkas mellan dessa båda språk. Skolan har svensk personal med vilket gör att mycket av vardagssamtal kan ske också på svenska vid behov. Vår erfarenhet är att svenska deltagare snabbt kommer in i användandet av engelska och med tiden också spanskan.

”Jag hadmin-ajax.phpar aldrig tidigare haft ett så bultande, brinnande och sjungande hjärta för Jesus, för att sprida Guds rike och för att berätta om honom för andra människor.” Therese Johansson, Ecuador 2015
 
 
 

Under fliken ”Om Apg29” kan du läsa mer om hur livet på skolan är, hur ett dagsschema ser ut, vad skolan har för grundvision och vad andra sagt om skolan och mycket annat. Vill du få kontakt med någon som varit på en skola kan du gå in på ”Kontakt” och hitta tidigare deltagare eller ledare som gärna berättar mer.