Publicerat 

Ecuador

Nyheter om Apg29 Ecuador hösten 2020!

SKOLAN ÄR INSTÄLLD!

Den pågående pandemin i världen påverkar de flesta planerade arrangemang, så även Apg29. Höstens skola har därför tvingats att ställa in. Vi erbjuder nu istället ett spännande alternativ. Under hösten genomför vi en kurs i samarbete med Södra Vätterbygdens Folkhögskola och deras bibellinje. Du kan nu söka en kurs som heter ”Bibel Internationell” och som är en profilkurs på bibellinjen. Antas du till kursen erbjuds du då en plats till vårens Apg29 skola. Läs mer här.

 

SKOLA HÖSTEN 2020

ecuador-917044_1920Ecuador är landet mitt under solen. Det har fått sitt namn av att det genomkorsas av ecuador-location-mapekvatorn ett par kilometer norr om huvudstaden Quito. I Ecuador är man nära till allt; solen, Stilla havets palmbeklädda stränder, Andernas snöklädda toppar som klyver landet på mitten och de täta fuktiga regnskogarna i öster. Men framför allt är man nära människor. I Apg29 vill vi leva nära människor både på basen under veckorna och hemma hos familjer under praktikperioderna.

Det var också här allt började. År
2004 startade världens första Apg29-skola just här, i byn Montecristi vid Stilla havskusten. På samma plats som Missionsförbundet startade sitt arbete i landet 1971. Gud bygger vidare på det han gjort genom tidigare generationer. Nu är det vår tid att bygga. Historien fortsätter!

IsakB_small”Det är svårt att inse hur mycket den här hösten verkligen har lärt mig, men jag kommer på mig själv hela tiden att tänka på ett sätt som jag aldrig gjorde innan.” Isak Bojestig, Ecuador 2013

Apg29 ger dig:

  • tid att lära känna Jesus och växa som lärjunge
  • fördjupad kunskap i bibeln
  • erfarenhet av missionsarbete
  • träning i ledarskap
  • unika kulturmöten och kulturförståelse
  • språkkunskaper
  • omfattande erfarenhet av ett nytt land
  • vänner för livet

Flera filmer har gjorts från skolor i Ecuador. Den senaste hittar du här.

Höstens skola är vår 12:e i landet sedan starten 2004. Skolans bas kommer vara förlagd till någon av platserna Ambato, Ibarra eller Montecristi, det är ännu inte klart. Under helgerna kommer skolan, uppdelad i team, tjäna i lokala församlingar och andra arbeten. Under tre hela veckor, utspridda under hösten, kommer skolan resa till en ny region exempelvis kusten eller djungeln och där i team betjäna i olika arbeten.

Bergsbestigning i Montecristi 2013

 

KORTA FAKTA

Tid:            24 augusti – 11 december 2020 (varav 4 september – 29 november i Ecuador)

Plats:         Ecuador, för och efterkurs på Karlskoga Folkhögskola

Kostnad:  19.000kr plus resa (inkl all mat, boende, undervisning, resor i Ecuador)

Språk:      Engelska & spanska

Klimat:     Apg29 klimatkompenserar alla flygresor. Läs mer här.

CSN:         Kursen är CSN berättigad via Karlskoga Folkhögskola.

Ansökan: Sista ansökningsdag 15 april. Ansök här!

Varje Apg29 skola har en stark internationell och multikulturell prägel. I vårt nätverk finns mer än 15 länder från jordens alla kontinenter som alla bjuds in att skicka deltagare och ledare. Vår förhoppning är alltid att få en rik blandning av nationaliteter på varje skola. Just den här skolan ägs och arrangeras av Equmenia/Equmeniakyrkan/Karlskoga Folkhögskola och vår samarbetskyrka i Ecuador ”La Iglesia del Pactor Evangélico del Ecuador” (IPEE).

Skolan kommer vara tvåspråkig (spanska/engelska) vilket betyder att alla samlingar tolkas mellan dessa båda språk. Skolan har svensk personal med vilket gör att mycket av vardagssamtal kan ske också på svenska vid behov. Vår erfarenhet är att svenska deltagare snabbt kommer in i användandet av engelska och med tiden också spanskan.

”Du vet den där känslan när du har en skål med popcorn (eller chips för den som föredrar det) framför dig? Du har ätit en, två stycken och sen kan du inte sluta. Ungefär så känner jag med Gud, hans kärlek och allt som har med honom att göra. Under min tid i Ecuador med Apg29 har jag både fått välbehövliga påminnelser och ny kunskap, och nu vill jag bara ha mer och mer och mer. Jag kan inte få nog.” Miriam Skarin, Ecuador 2018

 

Mer information om hur livet på skolan ser ut hittar du under fliken ”Om Apg29”. Där hittar du allt från dagsschema, Apg29s vision, filmer och berättelser från andra som varit ute tidigare mm. Apg29 finns på Instagram #acts29discipleschool www.instagram.com/acts29discipleschool. Där kan man följa de pågående skolorna. Följ oss också på Facebook och få de allra senaste nyheterna: www.facebook.com/apg29/

Vill du få kontakt med någon som varit på en skola kan du gå in på ”Kontakt” och hitta tidigare deltagare eller ledare som gärna berättar mer.