Publicerat 

Thailand

Välkommen till Thailand hösten 2019!

 

För andra gången kommer en Apg29 skola att arrangeras i Thailand, nära staden Chiang Mai.

Landet har under en lång tid varit ett populärt resmål för många svenskar på grund av de vackra stränderna, den goda maten och de tropiska klimatet. Omkring 350,000 svenska turister besöker landet varje år. De flesta hamnar i söder i och runt de numera klassiska orterna Phuket, Kom Samui etc.

Apg29 gör inte som alla andra. Vi reser norrut. Till de vackra djungelbeklädda bergen som omger staden Chiang Mai, ca 100 mil norr om turiststråken. Chiang Mai är norra Thailands största stad med ca 700 000 invånare. Staden är modern men rymmer också populära typiska kvällsmarknader, vacker natur och genuina byar inte långt från stan. Chiang Mai har med sitt strategiska läge blivit ett missionscentrum för hela Sydostasien. 

I Thailand är de kristna i minoritet och många av de kristna tillhör något av landets minoritetsfolk där ett av dem är Karener, som lever i norra delarna av landet. Equmeniakyrkans samarbetskyrka i Thailand är det karenska baptistsamfundet – Thailand Karen Baptist Convention (TKBC).

 

 

Min relation med Gud är inte densamma som den var innan. Jag har alltid fått höra i min kristna uppväxt att Jesus älskar mig för den jag är, men det var under tiden med Apg29 som jag faktiskt fick uppleva det, genom andra människor, andras tilltal men också av Gud själv.

Hilda Holgersson, Thailand 2016

 

Apg29 skolan arrangeras mellan september och november 2019. Under dessa månader kommer skolan besökas av gästlärare från olika länder där de kommer att undervisa kring olika teman som tex. lärjungaskap, ledarskap och mission. Varje helg kommer elever tillsammans med ledare delas in grupper där varje grupp åker iväg på praktikhelg. Praktiken är en fantastisk tid där vi får vara med att tjäna lokala församlingar som ligger nära bergen. T.ex. kan praktiken innebära att arbeta på majsfält, chilifält, städa kyrkor, predika, laga mat, ta hand om söndagsskola, be tillsammans och så mycket mer. Det är en värdefull tid där man får lära känna människorna och kulturen på djupet.

Korta fakta

Tid – 19 augusti – 6 december 2019

Plats – Bas i Chiang Mai, Thailand (För- och efterkurs på Karlskoga Fhs)

Kostnad – 18,000kr plus flygbiljett (inkl all mat, boende, kurs, resor i landet mm)

CSN – Kursen är CSN berättigad via Karlskoga Fhs.

Språkkrav – Engelska

Klimatsmart – Apg29 klimatkompenserar för alla flygresor!

Ansökan – Sista ansökningsdag 15 april. Ansök här!

Apg29 ger dig en unik möjlighet att få leva med människor från hela världen.

Apg29 ger dig:

  • tid att lära känna Jesus och växa som lärjunge
  • kunskap om missionsarbete
  • träning i ledarskap
  • unika kulturmöten och kulturförståelse
  • språkkunskaper
  • omfattande erfarenhet av ett nytt land
  • vänner för livet

 

Mer information om hur livet på skolan ser ut hittar du under fliken ”Om Apg29”. Där hittar du allt från dagsschema, Apg29s vision, filmer och berättelser från andra som varit ute tidigare mm. Apg29 finns på Instagram #acts29discipleschool www.instagram.com/acts29discipleschool. Där kan man följa de pågående skolorna. Följ oss också på Facebook och få de allra senaste nyheterna: www.facebook.com/apg29/