Publicerat 

Spanien

Välkommen till Spanien 2019

Äntligen är vi tillbaka i Spanien, efter 12 års väntan!

Höstens två skolor går till de två mest älskade länderna för svensken, utanför hemlandet; Thailand och Spanien. Vi följer den stora strömmen men med ett helt annat syfte. Vi vill möta spanjorerna i deras vardag och undersöka vad Jesus vill göra i det sekulära Spanien idag. Följ med på höstens fantastiska äventyr!!

 

Paella (uttalas ”paeja”) och är fantastiskt gott!

Spanien betyder för de flesta av oss sol och bad, fotboll och paella. Men landet rymmer naturligtvis oerhört mycket mer. Vi kommer att leva tillsammans med ungdomar från många länder och under helgerna bo hemma hos spanska familjer.

 

 

Som enda europeiska land var Spanien under muslimskt
styre under en lång period (700 år) vilket syns inte minst på byggnader. I området kring Gibraltar (sundet mellan Europa och Afrika) bor fortfarande många muslimer, inte minst i den lilla enklaven Ceuta söder om sundet. Vi kommer att besöka dessa områden för praktik.

 

Apg29 ger dig en unik möjlighet att få leva med människor från hela världen.

 

Apg29 ger dig:

  • tid att lära känna Jesus och växa som lärjunge
  • kunskap om missionsarbete
  • träning i ledarskap
  • unika kulturmöten och kulturförståelse
  • språkkunskaper
  • omfattande erfarenhet av ett nytt land
  • vänner för livet

 

Korta fakta

Tid – 19 augusti – 6 december 2019 (1 september – 24 november i Spanien)

Plats – Ej klart (För- och efterkurs på Karlskoga Fhs)

Kostnad – 18,000kr plus resan t.o.r. Spanien (inkl mat, boende, kurs, resor i landet)

CSN – Kursen är CSN berättigad via Karlskoga Fhs.

Språkkrav – Engelska

Klimatsmart – Apg29 klimatkompenserar ev. flygresor

Ansökan – Sista ansökningsdag 15 april. Ansök här!


Varje Apg29 skola har en stark internationell och multikulturell prägel. I vårt nätverk finns mer än 12 länder från jordens alla kontinenter som alla bjuds in att skicka deltagare och ledare. Vår förhoppning är alltid att få en rik blandning av nationaliteter på varje skola. Just den här skolan ägs och arrangeras av Equmenia/Equmeniakyrkan/Karlskoga Folkhögskola och vår samarbetskyrka ”FIEIDE” i Spanien

Skolan kommer vara tvåspråkig (spanska/engelska) vilket betyder att alla samlingar tolkas mellan dessa båda språk. Skolan har svensk personal med vilket gör att mycket av vardagssamtal kan ske också på svenska vid behov. Vår erfarenhet är att svenska deltagare snabbt kommer in i användandet av engelska och med tiden också spanskan.

”Jag hadmin-ajax.phpar aldrig tidigare haft ett så bultande, brinnande och sjungande hjärta för Jesus, för att sprida Guds rike och för att berätta om honom för andra människor.” Therese Johansson, Ecuador 2015

Under fliken ”Om Apg29” kan du läsa mer om hur livet på skolan är, hur ett dagsschema ser ut, vad skolan har för grundvision och vad andra sagt om skolan och mycket annat. Vill du få kontakt med någon som varit på en skola kan du gå in på ”Kontakt” och hitta tidigare deltagare eller ledare som gärna berättar mer.