Publicerat 

Kongo-Brazzaville

För tredje gången anordnas en Apg29-skola i Kongo-Brazzaville. Den kommer att äga rum under hösten 2018.

 

Kongo-Brazzaville genomkorsas av ekvatorn – du kommer inte att behöva frysa. Det är dessutom så att under de aktuella månaderna, september till november, är det vår i Kongo och grönskan återkommer efter den dammiga torrtiden.

Ett team på resa genom Kongos landsbygd, 2012

Det blir nog ändå inte mötet med den afrikanska naturen, som ger de mest bestående intrycken för elever som kommer från andra, nordligare länder. Det blir snarare mötet med ungdomar, som lever under förhållanden som är så olika våra. Förhållanden där det är naturligt att räkna med Guds hjälp i vardagen och där livet som Jesu lärjunge medför massor av utmaningar.

Skolan organiseras tillsammans med Den Evangeliska Kyrkan i Kongo, som är ett resultat av det missionsarbete som i första hand svenska missionärer genomförde i landet. Under månaderna i Kongo ges det tillfälle att lära känna både stad och landsbygd och där se och delta i kyrkans evangelisationsarbete.

 

”Jag är så tacksam som fick chansen att åka till Kongo och uppleva en annan kultur i ett helt annat land och tillsammans med en ny familj möta människor och möta Gud i de mest osannolika av situationer. Gud är god och så ofantligt mycket större än vår svenska världsbild kan förstå, så mycket har jag förstått.”                         Ida Tonnvik, Kongo 2012

 En Apg29 skola är alltid en utmaning. Men en skola i Kongo är något extra. Vi får leva i en del av världen där de flesta saknar mycket av det som vi tar för givet; överflöd av mat, tid för nöjen och fritid, väl fungerande samhällsfunktioner som vägar, skolor och sjukvård. Vi kallar ofta den här delen av världen för ”fattig”. Men det finns många sätt att vara fattig på, liksom rik. På Apg29s skolor får vi uppleva mycket av det som gör Kongo till ett rikt land. Vi får lära oss att det alltid finns tid för gemenskap. Att Gud är att räkna med i allt. Hur kyrkan får vara en viktig del av samhället och betyda mycket för människors och hela landets liv.

Korta fakta

Tid:            21 augusti – 7 december 2018 (varav 1 september – 25 november i Kongo)

Plats:         Kongo-Brazzaville, för och efterkurs på Karlskoga Folkhögskola

Kostnad:  18.000kr plus resa (inkl all mat, boende, undervisning, resor i Kongo)

CSN:         Kursen är CSN berättigad via Karlskoga Folkhögskola.

Språk:      Engelska och franska (tolkning sker)

Ansökan: Sista ansökningsdag 15 april. Ansök här!

 

För att få vet mer om hur livet på skolan ser ut läser du under fliken ”Om Apg29”. Där hittar du allt från dagsschema, Apg29s vision, filmer och berättelser från andra som varit ute tidigare mm. Apg29 finns på Instagram #acts29discipleschool www.instagram.com/acts29discipleschool. Där kan man följa de pågående skolorna. Följ oss också på Facebook och få de allra senaste nyheterna: www.facebook.com/apg29/

 

 

 

 

 

 

Information kommer att uppdateras under våren.