Publicerat 

Indien

VÄLKOMMEN TILL INDIEN HÖSTEN 2017!

dsc_1017
Marcus Olsson undervisar om Guds kraft, Dehradun 2014

Efter fem skolor i Indien har landet kommit att bli ett av de mest populära inom Apg29. Det är inte så konstigt. Det är få länder som kan erbjuda den unika blandning av kultur och religion som Indien gör. Som kristen är man i minoritet i ett land där andlighet är en självklarhet för nästa alla. Tro och religion är angeläget. Det omgärdar och genomsyrar människors vardagsliv. Mitt i den miljön arrangerar vi missions och lärjungaskolan Apg29 tillsammans med vår indiska systerkyrka HCC (Hindustani Covenant Church).

Skolan arrangeras mellan september och november 2017. Den första tiden i Indien har vi vår bas på ”Biblecentre” i centrala delarna av storstaden Pune, Maharashtra där också HCC har sitt huvudkontor. Basen är en kursgård och utgör en lugn grönskande oas mitt i det kokande storstadsmyllret. Vi har våra lektioner i skuggan av mangoträden.

Till den andra delen av skolan förflyttar vi oss västerut, ner mot Indiska Oceanens kust. Här ligger en av Indiens minsta delstater, Goa. För många västerlänningar förknippat med exotiska stränder, palmer och böljande risfält. Goa var tidigare en portugisisk koloni och området har dominerats av den katolska kyrkans arbete. Idag finns också flera evangeliska församlingar i området som vi kommer att samarbeta med. Skolmiljön kommer stå i kontrast mot Punes kaotiska stadsliv.

På båda platserna betjänar vi lokala församlingar under helgerna och under hela praktikveckor. Under övrig veckotid får vi undervisning och tränas i efterföljelsens vardagsliv.

För svenska deltagare inleds och avslutas kursen med dagar på Karlskoga Folkhögskola.

 

dsc09376
Världens godaste mat äts naturligtvis med händerna
 

Kurstid: 26 augusti – 7 december 2017 (1 september – 27 november i Indien)

Plats: Karlskoga samt Pune & Goa, Indien

Kursavgift: 16000 kr. Flygresa, visum & vaccinationer tillkommer. Apg29 är en CSN berättigad kurs.

Ansökan: Klicka här för att komma till ansökningssidan

Frågor: Maila till carl-johan.savinger@equmenia.se

Sista ansökningsdag: öppen till skolstart

 img_5731

BERÄTTELSER FRÅN SKOLOR

Hur och varför jag åkte till Indien med Apg:29 kan jag inte riktigt svara på, men jag är sååå glad och tacksam att jag gjorde det. Jag kan bara säga att det var Gud som förde mig dit. Jag visste inte riktigt vad jag gav mig in på, men det är det bästa jag gjort i mitt liv. Min nöd för människor har vuxit under min tid i Indien. Min passion och längtan efter rättvisa och jämlikhet i världen har styrkts. Jag har även fått en förnyad längtan och vilja att berätta för människor om Jesus.            

Anna Madestam, Apg29 Indien 2015

 

Innan skolan hade jag under en längre period levt utan Gud.  Jag gick fortfarande till kyrkan och levde ett kristet liv men jag levde det utan Gud. Jag gick bara till kyrkan för att mina vänner gick till kyrkan och jag ville umgås med dem. Men jag lyssnade inte på undervisningen eller deltog i lovsången. Mitt böneliv var helt intetsägande under denna period. Alla på skolan fick dela sitt vittnesbörd under våra andakter och när det var min tur berättade jag, dels om min dåliga självbild, men framför allt om mitt starka tvivel. Det kändes bra att få prata av sig. Senare på kvällen efter andakten kom en av mina vänner fram till mig och sa att han under mitt vittnesbörd hade känt att Gud kommer att tydligt visa sig för mig inom en snar framtid. ”Okej, spännande!” tänkte jag men trodde kanske inte fullt ut på det. Apg29 blev en nystart för mig. En nystart i min relation med Gud, nu vet jag att han finns och att det är något att satsa på. Och som sagt, en start på att börja bygga upp denna nya självbild. Den är inte perfekt än men jag är ju bara ett barn som just nu växer upp i Guds trygga famn och jag får spegla mig i hans ögon.

Jacob Peterson, Apg29 Indien 2015

 

Klicka här för att komma till ansökningssidan