Publicerat 

Finland

Nyheter om Apg29 Finland till hösten!

Den pågående pandemin i världen påverkar de flesta planerade arrangemang, så även Apg29. Samtidigt som det ser mörkt ut nu så är det ovisst om hur situationen ser ut i sommar eller till hösten. Förändringar sker snabbt. Därför fortsätter vi att planera för en skola i höst, med förbehållet att den kan ställas in om läget förblir oförändrat. Ett beslut fattas i början av juni. Därför är vår rekommendation till dig som är intresserad att ansöka till skolan redan nu så att du har det alternativet öppet. Vi förlänger ansökningstiden till 1 juni för att fler skall kunna söka om läget börjar förändras senare i vår.

 

NY SKOLA HÖSTEN 2020

Lärjungaträning i de tusen sjöarnas land. Under hösten 2020 satsar Apg29 på en ny skola i Finland.

Välkommen med på en annorlunda och unik möjlighet till missions och lärjungaträning i vårt grannland Finland. Basen kommer att vara förlagd till sydkusten och plats som heter Sjömansro.

 

Korta fakta

Tid: 24 augusti – 11 december 2020. (Förkurs på Karlskoga Fhs 24-26/8. Tid i Finland: 16/9 – 6/12. Efterkurs Karlskoga Fhs 8-11/12)

Kostnad: 300€/månad plus resa till Finland. Läs mer om avgiften nedan.

Språk: Engelska/spanska

CSN: Kursen är CSN berättigad via Karlskoga Folkhögskola

Ansökan: Ansökningsblankett hittar du här.

Sista ansökningsdag: 15 april 2020.

Varje Apg29 skola har en stark internationell och multikulturell prägel. I vårt nätverk finns mer än 15 länder från jordens alla kontinenter som alla bjuds in att skicka deltagare och ledare. Vår förhoppning är alltid att få en rik blandning av nationaliteter på varje skola. Just den här skolan ägs och arrangeras av Missionskyrkan i Finland i samarbete med kyrkan i Ecuador (IPEE)

Skolan kommer vara tvåspråkig (spanska/engelska) vilket betyder att alla samlingar tolkas mellan dessa båda språk. Skolan har svensktalande personal med vilket gör att mycket av vardagssamtal kan ske också på svenska vid behov. Vår erfarenhet är att svenska deltagare snabbt kommer in i användandet av engelska och med tiden också spanskan.

 

1”Tiden på Apg29 har verkligen varit en ögonöppnare för mig där jag fått perspektiv på livet och den Gud jag vill följa. En ordentlig ”kick start” till ett liv tillsammans med Jesus. En bekräftelse på att jag vandrar på rätt väg och att jag än så länge bara skrapat på ytan.” 

Josef Maxson, Kina 2015

Avgiften

Skolan vill inte att avgiften skall vara ett hinder för deltagande, den är en riktpunkt för hur mycket som behövs. Deltagare från olika länder betalar i den mån man kan. Resten samlar man i under skolans gång.

Mer information på Finska Missionskyrkans hemsida hittar du här.

Mer information om hur livet på skolan ser ut hittar du under fliken ”Om Apg29”. Där hittar du allt från dagsschema, Apg29s vision, filmer och berättelser från andra som varit ute tidigare mm. Apg29 finns på Instagram #acts29discipleschool www.instagram.com/acts29discipleschool. Där kan man följa de pågående skolorna. Följ oss också på Facebook och få de allra senaste nyheterna: www.facebook.com/apg29/

Vill du få kontakt med någon som varit på en skola kan du gå in på ”Kontakt” och hitta tidigare deltagare eller ledare som gärna berättar mer.

 

Informationen uppdateras inom kort.