Publicerat 

Chile/Argentina

Välkommen till Chile/Argentina våren 2020!

Apg29 tar under våren 2020 ett nytt steg. För första gången gör vi en skola fullt ut i två olika länder. Vi tror att detta kommer att berika både skolan och de båda ländernas kyrkor.

Ladda ner marknadföringsmaterial för Chile/Argentina 2020

Förbundskyrkorna i Chile och Argentina är relativt små och arbetar nära varandra. Ungdomarna i båda länderna träffas ofta och samarbetar kring läger mm. Apg29 har hittills haft tre skolor i Chile (2006, 2009 & 2012) men nu bjuds alltså även Argentina in i gemenskapen. Ungdomar från båda länderna deltar under hösten på Apg29 i Spanien som en del av förberedelserna inför våren.

Ett praktikteam på vandring i Anderna.

Skolan kommer att ha sin bas i båda länderna. Vi startar skolan i staden Concepción, vid Chiles kustband. Staden grundades år 1550 och var under århundraden centrum för strider mellan spanjorerna och Mapucheindianerna. Det var också här som Chiles självständighetsförklaring skrevs under 1818 och man blev ett eget land. Concepción är ungefär i samma storlek som Uppsala.  Efter ungefär halva tiden flyttar vi till staden Bariloche i västra Argentina. Bariloche ligger i vad många anser vara Argentinas vackraste region, Río Negro, som utgörs av sjöar, skogar och Andernas berg.

 

För mig var det en viktig insikt att i Guds familj finns en plats för mig. Jag behöver inte hävda min rätt till den, jag behöver inte höras för att tillhöra.

Något av det viktigaste Gud lärt mig under tiden här är just detta: hur vi hör ihop och behöver varandra. Det låter enkelt, men i mitt liv har det varit svårt att erkänna. Vi behöver varandra. Så tror jag att det är, särskilt om man lever sitt liv med Jesus.

Tilda Ullerås, Mexiko 2019

 

Under helgerna och tre hela veckor kommer vi att dela in oss i team och hjälpa till i små lokala församlingar. Skolan och teamen är efterlängtade och familjer står redo att ta emot oss i sina hem under praktikerna. Att få bo i familjer några dagar varje månad ger en unik upplevelse av kulturen och människorna vi möter.

 

Korta fakta

Plats: Concepción, Chile och Bariloche, Argentina

Tid: 6 januari – 17 april 2020 (11 januari – 5 april utomlands)

Kostnad: 18,000kr plus flygresa

Klimat: Apg29 klimatkompenserar våra flygresor. Läs mer här.

CSN: Kursen är CSN berättigad via Karlskoga Folkhögskola

Språk: Engelska och spanska (allt tolkas, spanska är inget krav)

Sista ansökningsdag: 15 november 2019. Ansökan hittar du här.

 

Ledare – är du intresserad av att bli ledare på en Apg29 skola. Läs mer om vad det innebär här.

Varje Apg29 skola har en stark internationell och multikulturell prägel. I vårt nätverk finns mer än 15 länder från jordens alla kontinenter som alla bjuds in att skicka deltagare och ledare. Vår förhoppning är alltid att få en rik blandning av nationaliteter på varje skola. Just den här skolan ägs och arrangeras av Equmenia/Equmeniakyrkan/Karlskoga Folkhögskola och våra samarbetskyrkor i Chile och Argentina ”La Iglesia del Pacto”.

Skolan kommer vara tvåspråkig (spanska/engelska) vilket betyder att alla samlingar tolkas mellan dessa båda språk. Skolan har svensk personal med vilket gör att mycket av vardagssamtal kan ske också på svenska vid behov. Vår erfarenhet är att svenska deltagare snabbt kommer in i användandet av engelska och med tiden också spanskan.

”Jag hadmin-ajax.phpar aldrig tidigare haft ett så bultande, brinnande och sjungande hjärta för Jesus, för att sprida Guds rike och för att berätta om honom för andra människor.” Therese Johansson, Ecuador 2015

Under fliken ”Om Apg29” kan du läsa mer om hur livet på skolan är, hur ett dagsschema ser ut, vad skolan har för grundvision och vad andra sagt om skolan och mycket annat. Vill du få kontakt med någon som varit på en skola kan du gå in på ”Kontakt” och hitta tidigare deltagare eller ledare som gärna berättar mer.